Håper på 2000 på søndag

John Harald Log ønsker å slippe flere inn på Haugesund Sparebank Arena.

Fredag holder myndighetene på ny pressekonferanse vedrørende gjenåpningen av samfunnet. Blant det man vil få svar på da er om det også åpnes for flere enn de 600 tilskuerne som i dag er tillatt på de fleste Eliteserie-arenaer.

En som krysser fingrene for at gjenåpningsfase tre innføres er FK Haugesunds daglige leder John Harald Log. Helst med virkning allerede for søndagens kamp mot Kristiansund.

– Vi forbereder oss på ulike alternativer. Både 600 som nå, men også 2000 hvis regjeringen på fredag annonserer at man iverksetter gjenåpningsfase tre med virkning allerede for søndagen. Da vil vi ønske nesten fire ganger så mange tilskuere som nå velkommen på kamp mot Kristiansund. Det vil i praksis si alle sesongkortholdere, sier FK Haugesunds daglige leder.

Håper på enda flere til Vestlandsderbyet

Når Log skuer litt lenger inn i horisonten - nærmere bestemt til torsdag 24. juni og hjemmekampen mot Brann - håper FK Haugesunds daglige leder å ønske enda flere på kamp.

- Sesongkortholderne våre vil alltid bli prioritert, men vi ønsker fremover selvsagt også å tilby billetter i løssalg til publikum. Alt avhenger dog av hva regjeringen bestemmer seg for på fredag og fra når endringene eventuelt vil gjelde, men med maksimal uttelling vil vi kunne ønske cirka 3200 tilskuere velkommen til Vestlandsderbyet på Haugesund Sparebank Arena. Dette forutsetter dog at vi får landet logistikkutfordringene som følger med koronatesting av tilskuere for å kunne ta imot så mange.

Blir det anledning til å ta imot 3200 tilskuere til oppgjøret mot Brann vil cirka 1200 enkeltbilletter legges ut for salg til personer som kan fremvise grønt koronasertifikat eller negativ koronatest tatt siste 24 timer før avspark.

Forutsetninger og tall

I trinn tre av gjenåpningsplanen som myndighetene har skissert kan man slippe inn 2000 personer på utendørsarrangementer, men om alle som kommer inn har grønt koronasertifikat vil FK Haugesund kunne ta imot vel 3200 tilskuere basert på avstandsreglene og kapasiteten på Haugesund Sparebank Arena.

For å få grønt koronasertifikat må man oppfylle et av følgende krav:

  • Man må ha fått minst en dose av koronavaksinen senest tre uker før kampstart. 
  • Man har fått påvist korona siste seks måneder.
  • Man kan fremlegge en negativ test som ikke er eldre enn 24 timer.

Pressekonferansen om en eventuell innføring av gjenåpningsfase tre holdes fredag ettermiddag.

Annonse fra Eliteserien: