Henter islending til FK Haugesund

Kjartan Kari Halldorsson skrev fireårskontrakt.

Tilbake i oktober trente Kjartan Kari Halldorsson med FK Haugesund. Der viste den islandske 19-åringen så godt igjen at angrepsspilleren nå hentes på permanent basis til klubben.

Onsdag formiddag skrev Halldorsson under en fireårskontrakt på Haugesund Sparebank Arena og velger dermed å fortsette karrieren utenlands på tross av stor interesse blant islandske toppklubber for spilleren.

- Jeg er veldig fornøyd med å få muligheten i Norge. Dette er et stort steg opp for meg, med et høyere tempo og veldig gode spillere, men jeg er klar til å plukke opp hansken, sier Halldorsson som denne sesongen scoret 17 mål på 19 kamper for den islandske andredivisjonsklubben Grotta.

Landslagsspiller for Island

Halldorsson har gått gradene på aldersbestemte landslag hjemme på Island og har foruten spill på G16- og G17-nivå tilbragt det siste halvannet året som islandsk G19-spiller.

- Styrkene mine som spiller er nok først og fremst at jeg er teknisk og god med ballen, kommer ofte til muligheter og er bra på å skjære inn i banen. I tillegg til å score mål har jeg også en del assists så jeg betrakter meg også som en playmaker og en god pasningslegger.

KKH 2.jpg

Andremann fra Island

Halldorsson blir kun den andre islendingen i FK Haugesunds historie etter at Andres Mar Johannesson trakk i FKH-drakten mellom 2011 og 2014.

- Jeg har hatt som mål å komme meg utenlands helt siden jeg var liten så jeg har jobbet hardt gjennom veldig mange år for å få denne muligheten. Island er kjent for å produsere mange gode angrepsspillere - mye takket være at vi har veldig gode trenere - og jeg ser frem til å få vist meg frem også i Norge, sier angrepsspilleren.

Sportslig leder Eirik Opedal ser frem til å få Halldorsson på plass når sesongoppkjøringen starter tidlig i januar neste år.

- Kjartan benyttet muligheten godt da han trente med oss tilbake i oktober og vi er selvsagt tilfredse med å ha sikret oss en spennende offensiv spiller med stort potensiale i kamp med veldig mange klubber på Island. Kjartan skal ta et betydelig steg når han nå blir Eliteserien-spiller, men han har både ferdigheter og en mentalitet som gjør at vi tror han kommer til å håndtere overgangen fra andredivisjonsspill på Island veldig bra.

Kjartan Kari Halldorsson har skrevet under en kontrakt som gjør han til FK Haugesund-spiller ut sesongen 2026.

Annonse fra Eliteserien: