Hentes opp i a-stallen

Mikkel Hope blir en del av årets a-stall.

Annonse:

Tirsdag var det morgenmøte i spillerlosjen på Haugesund Sparebank Arena og aller først var det sportslig leder Eirik Opedal som grep ordet. Det var for å orientere både spillergruppa og Mikkel Hope selv at den unge stordabuen hentes permanent opp i a-stallen.

Sesongkort: skaff deg fast plass til best pris i jubileumssesongen

16-åringen har trent med FK Haugesund gjennom hele sesongoppkjøringen og var også med til Spania på årets første treningsleir hvor han fikk sine første minutter på toppnivå i treningskampen mot Wolfsberger. Hope skrev proffkontrakt sist sommer og vil onsdag signere en ny og forlenget avtale med FK Haugesund.

- Det kommer kanskje litt tidligere enn jeg trodde, men det viser at jeg har prestert bra gjennom oppkjøringen. Det føles selvsagt veldig bra.

Ble sjokkert

16-åringen har hatt et mål om å bli tatt opp i a-stallen, men forventet ikke at det skulle skje allerede nå i sesongoppkjøringen.

- Jeg hadde egentlig ikke fått noen signaler, og selv om jeg har følt at det har gått bra i vinter hadde jeg ikke trodd at det skulle skje så raskt. Jeg ble litt sjokkert, sier forsvarsspilleren som også er å finne på det norske G17-landslaget. 

Hope ble en del av treningshverdagen til a-laget allerede på tampen av forrige sesong og har fulgt sesongoppkjøringen helt siden oppstarten i januar - kun avbrutt av spill for det norske G17-landslaget tidligere i februar.

- Jeg fått vist meg frem på en god måte og egentlig ikke tenkt så mye på konsekvenser og muligheter for spill på a-laget, men bare spilt mitt spill og trykket til. Jeg fikk også noen minutter i treningskampen mot Wolfsberger og følte jeg presterte bra og vokste utover i kampen selv om det var et nytt og høyere nivå. 

Første stordabu siden Agdestein

Opprinnelig fra Trott og siden innom Stord Fotball blir Hope med det første stordabu i a-stallen siden Torbjørn Agdestein spilte i klubben, og selv om det er et stort sprang å gå fra hovedsaklig spill på G16-nivå og til a-stallen i en eliteserieklubb ser ikke høyrebacken det som noen ulempe at opptredene for G19-laget ble få. 

- Det kjennes egentlig greit å ta det steget og få fine treningshverdager med a-laget fremover. Det å ha gode lagkamerater rundt meg vil bare bidra til at jeg blir bedre, og jeg får også trent i et miljø der ting er mer fysisk og hvor tempoet er mye høyere så det vil bare være godt for utviklingen min.  

Sportslig leder Eirik Opedal sier det etterhvert var vanskelig å finne argumenter for hvorfor Hope ikke skulle slå følge med en annen jevnaldrende sunnhordlending, Troy Engseth Nyhammer, opp i a-stallen.

- Mikkel har tatt store steg de siste årene og levert meget bra helt siden han ble en del av treningshverdagen i fjor høst. Han har på tross av sin unge alder vist at han har kvaliteter nok til å bli en del av a-stallen. Han er både uredd og godt fysisk bygget og står godt i mot langt mer erfarne spillere, sier Opedal.

 
Annonse fra Eliteserien: