Hilary Gong til FK Haugesund

Nigeriansk kantspiller kommer fra Vitesse Arnhem.

Han slo gjennom med et brak i slovakisk toppfotball allerede som 18-åring og siden gikk ferden videre til Vitesse Arnhem i nederlandsk Eredivisie, men nå er Hilary Gong klar for neste etappe i fotballkarrieren; FK Haugesund.

Sesongkort 2022: Fast plass til best pris på FKHs hjemmekamper

Den nigerianske 23-åringen ankom FK Haugesunds treningsleir i Marbella tidligere i uken og skrev fredag under en kontrakt som i første omgang strekker seg ut inneværende sesong. 

- Jeg er veldig fornøyd. Nå ønsker jeg bare å komme i gang og få en god sesong og yte mitt aller beste. Jeg ønsker å hjelpe laget så mye jeg kan og bidra til at vi får en god sesong, sier Hilary Gong.

FK Haugesunds nye spiller ankom treningsleiren i Spania onsdag ettermiddag og har allerede rukket å bli godt kjent med sine nye lagkamerater.

- Spillerne har tatt veldig godt i mot meg. Det er en veldig fin gjeng med mye godt humør. Det er en veldig positiv spillergruppe og jeg setter stor pris på mottakelsen jeg har fått.


Se det første intervjuet med Hilary Gong.

23 målpoeng på en sesong

FK Haugesunds nye kantspiller kommer opprinnelig fra Zawan i Nigeria og var en del av GBS Academy i hjemlandet før han i 2017 satte kurs for AS Trencin i slovakisk toppfotball. Forøvrig samme som klubb som tidligere FKH-spiller Haris Hajradinović spilte for tidlig i karrieren.

Etter 12 scoringer og 11 assists i løpet av sin første hele sesong ble Gong siden solgt videre til nederlandske Vitesse Arnhem, Sondre Tronstads nåværende klubb, for to millioner euro sommeren 2018. I Nederland har det nigerianske hurtigtoget fått spilletid ved 21 anledninger - hvorav av to av opptredene har kommet i inneværende sesong.

Nå fortsetter altså karrieren i norsk Eliteserie og på Haugesund Sparebank Arena.

Gong hoved.png
Hilary Gong har signert ut sesongen 2022.

Fart og eksplosivitet

FK Haugesunds sportslige leder Eirik Opedal ønsket Gong velkommen på spillerhotellet i Puerto Banus for to dager siden.

- Hilary er en spiller som kommer med en veldig spennende fysisk pakke i form av fart og eksplosivitet og er akkurat den spillertypen vi er på jakt etter. Han fikk en veldig god start på karrieren sin i Europa da han spilte i Trencin og produserte mange mål og assists, men fikk det siden tøft etter overgangen til Nederland. Både skader i starten av karrieren i Vitesse, den tøffe konkurransesituasjonen og omleggingen til 3-5-2 har resultert i mindre spilletid enn han kunne ønske. Nå er vi veldig fornøyde med at han i stedet fortsetter karrieren hos oss, sier Opedal.

Hilary Gong er med i kamptroppen og kan få sine første minutter i FKH-drakten i fredagens treningskamp mot Rosenborg.

Annonse fra Eliteserien: