Historisk god plassering i Nasjonal Turnering

FK Haugesund med fjerdeplass i Bodø.

Annonse:

FK Haugesunds gatelag avsluttet fredag formiddag årets nasjonale turnering for gatelag i Bodø med å bli nummer fire av totalt 31 lag i turneringen. Det er en historisk god plassering for et lag som med litt mer flyt kunne endt enda høyere.

Nasjonal Turnering: se bilder på Fotballstiftelsens Instagram-konto

Etter å ha vunnet begge sine kamper i torsdagens innledende gruppespill med henholdsvis 2-1 over Moss og 7-0 mot HamKam var det siden duket for 8-0 seier i kvartfinalen mot Grorud på tampen av første konkurransedag. 

Fredag morgen ventet semifinale mot Stabæk - en kamp FK Haugesund var det spillemessig førende laget i, men som bæringene til slutt vant med 2-1. Stabæk skulle siden vinne hele turneringen.

Dermed ventet bronsefinale mot Odds Ballklubb for FK Haugesunds spillere og det som ble nok et jevnspilt oppgjør. Etter 1-1 ved full tid var det skienslaget som siden gikk seirende ut av straffesparkkonkurransen.

På høyde med de aller beste

Samfunnsansvarlig Leif Birkeland i FK Haugesund hang ikke nevneverdig med hodet av den grunn.

- Dette har vært en strålende turnering for oss og med litt mer flyt kunne vi ha gått hele veien. Spillemessig har vi vært på høyde med alle motstandere, men marginene bikket i vår disfavør denne fredagen. Trenerteamet vårt med Roald (Osmundsen), Terje (Hestvik) og Henning (Liknes) har gjort en strålende jobb med å komponere et velspillende lag og vi gleder oss bare til fortsettelsen for dette gatelaget, sier Birkeland.

FK Haugesunds spillere returnerer hjem fredag kveld etter tre flotte dager i Nord-Norge som foruten fotball har bydd på storslagne naturopplevelser og et flott felleskap i den norske gatelagsfamilien. 

Annonse fra Eliteserien: