Historisk kamp i Grimstad

FK Haugesund og FK Jerv møtes for første gang lørdag ettermiddag.

Det hører med til sjeldenhetene at FK Haugesund møter en klubb for aller første gang i forbindelse med seriespill, men lørdag ettermiddag er det nettopp tilfelle når oppgjøret mellom FK Jerv og FK Haugesund sparkes i gang på Levermyr Stadion i Grimstad.

FK Haugesund - Hamarkameratene: kjøp billetter til søndagens hjemmekamp

Sørlendingene har siden 80-tallet stort sett levd et bortgjemt liv nedover i divisjonene frem til de i 2015 var tilbake på nest høyeste nivå. Forrige sesong skulle klubben dog gjøre det alle trodde var umulig da man etter straffesparkkonkurranse beseiret SK Brann i den avgjørende opprykkskampen og med det ble et av 16 eliteserielag i 2022.  

Statistikk

Livet helt nede på nivå 4 i lange perioder er da også forklaringen til at lørdagens to aktører aldri har møttes i offisiell sammenheng tidligere. Før nå, i den 12. serierunden av årets Eliteserie. Det er derfor ingen historiske data eller statistikk fra interne oppgjør å trekke frem i forkant av lørdagens kamp.

Sist FK Haugesund møtte et lag for første gang i seriesammenheng var tilbake i 2018 da man møtte Ranheim i Eliteserien. 

Om motstanderen

De gule og blå fra Grimstad har fått det tøft etter opprykket og etter en poenginnbringende start på sesongen sakket stadig akterut på tabellen. Før lørdagens oppgjør ligger Jerv som nummer 15 med de syv poengene tok i innledningen og klubben står med fem strake tap siden det siste poenget ble innkassert hjemme mot Tromsø (1-1)  i begynnelsen av mai.

FK Haugesund ligger på sin side som nummer 13 i Eliteserien med 12 poeng. Badou & Co har etter en fryktelig sesongstart med fem strake tap vunnet tre, spilt tre uavgjort og tapt kun en av sine sju siste seriekamper og vant senest 4-2 hjemme mot Viking sist helg. Tar vi med cupkamper forteller statistikken om et FK Haugesund som står med 6-3-1 på sine ti siste kamper.

MS og Badou.jpg
Fortsetter Martin og Badou poengfangsten i Grimstad? Foto: Jan Kåre Ness / NTB

FK Haugesund satte kurs før Sørlandet og lørdagens kamp allerede fredag morgen og stoppet underveis til Grimstad for trening og lunsj på Bryne. Lørdag lader man opp til avspark i byen hvor slaget skal stå.

Skader og suspensjoner

FK Haugesund har kun Sondre Liseth og Vegard Solheim på skadelisten og dro til Grimstad med alle øvrige spillere tilgjengelig.

Hos hjemmelaget har den siste uken vært dominert av et koronavirus-utbrudd i spillergruppa hvilket har resultert i at både en serie- og en cupkamp har måttet utsettes. Majoriteten av spillerne skal nå være friskmeldte og spilleklare. Midtstopper Daniel Arrocha skadet seg derimot i slutten av juni og mister definitivt lørdagens kamp.

Her ser du kampen

Lørdagens kamp ser du på Eurosport Norge og Discovery +. Du kan også følge kampen på Radio 102. Billetter til borteseksjonen på Levermyr Stadion i forbindelse med lørdagens kamp kjøper du her.

Avspark klokken 16.00.

Annonse fra Eliteserien: