Historisk vårsesong av G16

Nådde målet om topp fire i Nasjonal Serie.

Søndag spilte FK Haugesunds G16-lag den nest siste kampen i vårutgaven av Nasjonal G16-serie og det var en særdeles fornøyd gjeng som kunne ta flyet hjem fra Vigra og bortekampen mot Aalesund etter å ha vunnet 4-1 på Sunnmøre.

Nasjonal G16: resultater og sluttabell

Scoringer av Troy Engseth Nyhammer, John Thomas Kvinnesland og Roy Warholm samt et selvmål sørget ikke bare for en solid borteseier, men også for at FK Haugesund i møte  med landets beste lag i sin årsklasse sikrer minst fjerdeplass i den nasjonale serien og med det for første gang i historien har kvalifisert seg til a-sluttspillet som starter over sommeren.

Fornøyd utviklingssjef

Kraftakademiets utviklingssjef, Sancheev Manoharan, legger ikke skjul på at han er fornøyd med det G16-laget har levert denne våren.

- Vi jobber i utgangspunktet ikke med store resultatmålsettinger, men vi har noen delmål som gruppe utover den enkelte spillers og lagets utvikling så det er viktig læring å jobbe med delmål i løpet av sesongen og bruke dette til å reflektere over hvorfor vi klarte å nå, eller ikke nå, målet. Og siden sette oss nye. Å nå målsettingen om topp fire sikrer oss best mulig matching etter sommeren og er viktig for oss.

Gjennom våren har FK Haugesund spilt seks kamper hvorav tre er vunnet (Lillestrøm, Kristiansund og Aalesund), en har endt uavgjort (Viking) og to kamper har endt med tap (Molde og Rosenborg). En kamp gjenstår - hjemme mot Brann på lørdag - før man etter sommeren skal opp mot de øvrige sju lagene som har kvalifisert seg til a-gruppen fra vårens to avdelinger.

- Måten dette har skjedd på er veldig sterk. Spillerne har utviklet seg individuelt og laget har gjort det samme. Vi har FK Haugesund-DNA i oss og samtidig vært et meget ballspillende lag som gjør at vi klarer å dominere kampene i møte med mange av motstanderne - både med og uten ball, sier Manoharan.


Se scoringen til Troy Engseth Nyhammer i søndagens kamp.

Møter de beste i a-gruppen

Til høsten venter Viking, Rosenborg, Brann, Sarpsborg 08, Vålerenga og ytterligere to lag fra den andre av vårens to G16-avdelinger.

- Flere av guttene har spilt for både G18 og i 3. divisjon denne sesongen og det vanker kjempeskryt til trenerteamet med Øyvind Hompland og Daniel Mikkelsen i spissen. De har klart å utvikle spillere til det beste nivået og samtidig utvikle et sterkt lag. Med fullt fokus på prosessen og stort rom for læring og refleksjon har gruppen tatt store steg og vi ser frem til nye kamper til høsten og den videre utviklingen av dette kullet med spillere som er veldig spennende.

Sesongåpnet i Ølen

G16-trener Øyvind Hompland oppsummerer vårsesongen i kortversjon.

- Vi startet med folkefest og uavgjort 4-4 mot Viking i Ølen, i en kamp vi nok følte vi kunne vunnet før vi reiste til Molde og låg under 3-0 før halvtimen var spilt. Vi klarte heldigvis å heve prestasjonen siste timen men ikke nok til at vi fikk det resultatet vi ønsket og kampen endte i et forsmedelig 3-4 tap. Hjemme mot Lillestrøm hadde vi full kontroll og vant 4-1 etter en god prestasjon. Vi fulgte opp den gode prestasjonen med nok en god prestasjon mot et veldig sterkt Rosenborg i Trondheim, men måtte nok en gang se et 3-4 tap på resultattavla. 

Siden fulgte to sterke seire og 15 scorede mål mot to klubber fra Møre-kysten.

- Uken etter fikk vi en heftig revansje når Kristiansund gjestet oss og vi vant tilslutt 11-2. Det var dermed duket for et skikkelig oppgjør om den avgjørende sluttspillplassen i gruppa når vi møtte tabellnabo Ålesund på bortebane søndag. Vi forberedte oss optimalt og hadde alle spillere tilgjengelig og gjorde en stor prestasjon og vant 4-1 i en kamp vi kunne vunnet mye mer. 

Lørdagskamp mot Brann på Åkra 

Nå vil Hompland og spillerne avslutte vårsesongen med stil når Brann kommer på besøk på Åkra førstkommende helg.

- Målsettingen vår for vårsesongen nådd og på lørdag kan invitere til folkefest på Åkra, når Brann og Bergens beste 15- og 16-åringer kommer på besøk, sier en alltid like entusiastisk Hompland. 

A-gruppen i Nasjonal G16-serie har siden oppstart i august.

Annonse fra Eliteserien: