I pappas fotspor

28 år etter at Ingolf Olsen signerte for FK Haugesund gjør datteren Linnea det samme.

Året er 1993 og Djerv 1919-spiller Ingolf Olsen, på det tidspunktet utlånt til Start, signerer for nysatsingen FK Haugesund. 

Året er 2021 og Djerv 1919-spiller Linnea Kvaløy Olsen signerer for nysatsingen FK Haugesund.

Med 28 års mellomrom blir dermed både far og datter historiske.

- Vi har ikke snakket så mye om det hjemme, men det er jo veldig kjekt å få være del av det første damelaget i FK Haugesund på samme måte som pappa var en del av det første herrelaget, sier den 18 år gamle keeperen.

Gode fotballgener

For der faren var utespiller har Linnea siktet seg inn på en karriere som målvakt.

- Jeg begynte også som utespiller og spilte litt over alt frem til vi manglet keeper på Nord. Da tok jeg på meg oppgaven og stortrivdes egentlig med det fra første øyeblikk og har derfor vært keeper siden.

De gode fotballgenene kommer også fra morssiden. Mamma Randi kan nemlig også se tilbake på en lang fotballkarriere, med blant annet Toppserie-spill for både Haugar og Klepp på 90-tallet. 

IMG_20211121_184739__01__01.jpg
Linnea Kvaløy Olsen er FKH-spiller de to neste sesongene.

Liker presset som følger med keeperrollen

Der man som utespiller ofte har lagkamerater som kommer en til unnsetning hvis man gjør en feil, må keeperen stole fullt og helt på seg selv. Det skiller rollen en god del fra de øvrige i et fotballag. Mange blir derfor skremt av tanken på å være målvakt, men ikke FK Haugesunds nye sisteskanse. Hun trigges tvertimot av presset som følger med det å ta på seg keeperhanskene.

- Det følger et annet ansvar med det å være keeper. Jeg liker å kjenne på press og det er noe som ofte følger med keeperrollen siden man ikke har noen andre å lene seg på. Som keeper kan du også være helt matchavgjørende - på samme måte som en spiss - og gjennom en sesong kan du redde en del poeng, men det forutsetter at du presterer og det presset der liker jeg å føle på.

Og hun bekrefter også en opplest og vedtatt sannhet om keeperfaget.

- Du må være litt gal i hodet. Både for å stå der bakerst alene og for å hive deg inn i dueller med hodet først. 

- God timing for meg

Linnea Kvaløy Olsen blir den andre Djerv 1919-spilleren som blir en del av FK Haugesunds satsing kommende sesong. Som for Siri Jentoft innebærer overgangen til FK Haugesund også at man tar et steg oppover i divisjonssystemet. Et steg Linnea tenker kom på akkurat riktig tidspunkt.

- I løpet av sesongen i Djerv 1919 føler jeg at jeg har tatt store steg og at jeg er klar for å spille enda høyere oppover i divisjonssystemet, så når denne muligheten kommer nå er timingen veldig god for meg. Vi virker å få et lag med en veldig god treningskultur og det i kombinasjon med å spille i 2. divisjon vil bare gjøre utviklingen min som keeper godt, avslutter Kvaløy Olsen. 

IMG_20211125_140804__01.jpg
Klar for å ta steget opp en divisjon i 2022.

To keepere på plass

FK Haugesunds hovedtrener Thomas Dahle har dermed sikret seg to keepere til spillerstallen neste år etter at også Hanne Bjelland fra Haugar blir en del av keeperteamet i FK Haugesund. Og FKH-treneren er trygg på at den unge Djerv 1919-keeperen vil passe godt inn i treningshverdagen og -kulturen han vil etablere i laget.

- Linnea er en spiller som er veldig treningsvillig og setter høye krav til seg selv. Som keeper har hun flere gode kvaliteter som vi nå skal jobbe med å videreutvikle hos oss i FKH. Ikke minst er hun er trygg og rolig med ball i beina, noe som blir stadig viktigere i keeperrollen, sier Dahle.

Linnea Kvaløy Olsen har signert en kontrakt ut 2023 med FK Haugesund.

Annonse fra Eliteserien: