Ibrahima Cissokho følger i Wadjis fotspor

Senegalesisk U20-landslagsspiller blir vintervinduets første signering.

Han deler både fornavn og nasjonalitet med Ibrahima Wadji og nå blir også Ibrahima Cissokho (18) FK Haugesund-spiller. Dette etter at de siste formalitetene er på plass med tanke på å ønske den offensive midtbanespilleren velkommen til Norge og sildabyen.

Cissokho er født 18. april 2003 i Leona-Thiaroye, en forstad til den senegalesiske hovedstaden Senegal, og har gått gradene i den senegalesiske toppklubben US Goree siden han var 12 år gammel.

Landskamper for Senegal

Siden 2019 har 18-åringen spilt på a-laget i den senegalesiske toppklubben, hjemmehørende i Dakar, og denne sesongen å finne i den senegalesiske utgaven av Ligue 1.

- Ibrahima kommer i første omgang på et sesonglangt lån, men vi har sikret oss en opsjon på kjøp. Vi vet at det er en lang vei å gå for så unge spillere fra et annet kontinent så han skal få skynde seg langsomt hos oss, sier sportslig leder Eirik Opedal.

Cissokho.jpg
Ibrahima Cissokho tar den lange turen fra Senegal og til Haugesund.

FK Haugesunds første vintersignering kan vise til ti landskamper for det senegalesiske U17-landslaget, deriblant under U17-VM i Brasil i 2019, og siden på ny på U20-nivå for Senegal denne sesongen. 

Offensiv midtbanespiller

178 centimeter høye Cissokho er en rask, kreativ og ballsikker offensiv midtbanespiller, som også har blitt benyttet som spiss tidligere. 

- Vi har hatt en mann på plass i Senegal i lengre tid og er rimelig trygge på kvalitetene til Ibrahima. Han har gått en god skole i hjemlandet og kommer til Haugesund som en spiller for fremtiden. Han vil selvsagt trenge tid på å komme seg inn i fotballen og livet i Norge, men vi har god tro på at han vil vise seg som en god signering i et lengre perspektiv, sier Eirik Opedal.

Ibrahima Cissokho er for tiden hjemme i Senegal og slutter seg til FK Haugesund til sesongoppkjøringen i januar.

Spillerfakta

  • Navn: Ibrahima Cissokho

  • Født: 18. april 2003

  • Høyde: 178 centimeter

  • Nasjonalitet: Senegal

  • Fødeby: Leona-Thiaroye

  • Tidligere klubber: US Goree

  • Posisjon: Midtbanespiller

Annonse fra Eliteserien: