Ibrahima Koné selges til Sarpsborg 08

FKH-spiller skifter beite.

Etter 64 offisielle kamper, 12 mål og tre sesonger er det ferdigspilt i FK Haugesund for Ibrahima Koné. Fra nå av vil det være Eliteserie-kollega Sarpsborg 08 som gjelder for den 21 år gamle maleseren etter at klubben fra Østlandet og FK Haugesund er enige om betingelsene i en permanent overgang for angrepsspilleren.

Ibrahima Koné kom til FK Haugesund fra Cercle Olympique Bamako i februar 2018 og har i løpet av sine tre sesonger i Norge også tilbragt et halvår på utlån til tyrkiske Adana Demirspor.

Kone2
Ibrahima Koné i duell med Lillestrøms Ifeanyi Mathew i 2018. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

God avtale for alle parter

FK Haugesunds sportslige leder Eirik Opedal sier at overgangen kommer på et godt tidspunkt for 21-åringen.

- Vi har fått på plass en avtale som alle parter er fornøyde med og som innebærer at Ibrahima får anledning til å restarte i nye omgivelser. Han kom hit som en veldig uferdig unggutt for tre år siden, men har utviklet seg mye og tatt store steg i løpet av disse årene. Nå ønsker vi han lykke til på andre siden av fjellet, sier FK Haugesunds sportslige leder Eirik Opedal.

Ibrahima Koné er pr. tiden i hjemlandet Mali og må bestå medisinsk test hos Sarpsborg 08 etter ankomst til Norge før overgangen kompletteres.

For FK Haugesund fikk Ibrahima Koné 48 opptredener i Eliteserien og tegnet seg for åtte seriemål. I den norske cupen scoret han tre scoringer på ti kamper og i Europa League-kvalifiseringen fikk maleseren tilsammen seks kamper og et mål. 

Ibrahima Koné har også aldersbestemte landskamper for hjemlandet og står med henholdsvis sju opptredener for det malesiske U20-landslaget og fire kamper for U23.

Annonse fra Eliteserien: