Ibrahima Wadji med positiv dopingprøve

I forbindelse med seriekampen hjemme mot Kristiansund den 19. mai gjennomførte Antidoping Norge en dopingkontroll. Ibrahima Wadji testet i den forbindelse positivt på stoffet morfin.

Morfin står på dopinglisten og er klassifisert i Dopinggruppe S7 blant stoffer som er forbudt i konkurranse.

Ibrahima Wadji er representert ved advokat Trond Jarle Bachmann. I følge advokat Bachmann tok Wadji medisin mot diare i første halvdel av mai som hans kone hadde kjøpt i deres felles hjemland Senegal, som han i går ble kjent med inneholder det forbudte stoffet morfin. 

-Wadji er selvsagt dypt fortvilet, og er lei seg for at han har satt klubben og seg selv i en fryktelig vanskelig situasjon. Han forklarte seg for Antidoping Norge i går og vil samarbeide med Antidoping Norge i den videre etterforskningen, slik at saken kan bli avgjort så snart som mulig. Det er viktig for Wadji å understreke at medisinene han har tatt ikke har noen prestasjonsfremmende effekt og at han aldri har hatt noen intensjoner om å jukse, avslutter advokat Bachmann. 

I følge advokat Bachmann er B-prøven foreløpig ikke analysert. 

Styreleder i FK Haugesund, Leiv Helge Kaldheim, bekrefter at Wadji selv gjorde klubben kjent med den positive dopingprøven og at det er årsaken til at klubben umiddelbart tok Wadji ut av spillertroppen til cupkampen mot Bryne.

-Dette er en trist sak både for Wadji og for oss som klubb. Bruken av denne medisinen har ikke vært klarert med vårt medisinske støtteapparat. FK Haugesund tar avstand fra all form for bruk av forbudte stoffer. Samtidig er det viktig for oss å vise omsorg for Wadji og hans familie slik at de blir godt ivaretatt i den situasjonen som har oppstått, sier Kaldheim.

-Vi er glade for at Wadji viser vilje til å ta ansvar for sine handlinger ved å erkjenne de faktiske forhold og umiddelbart godta en frivillig suspensjon til saken er avgjort, sier Kaldheim. 

Dette innebærer at Wadji ikke vil være tilgjengelig for spill for FK Haugesund i tiden fremover. Klubben avventer nå den videre behandlingen av saken hos Antidoping Norge. 

Kontaktpersoner:

For FK Haugesund: Styreleder Leiv Helge Kaldheim, tlf. 900 59 089

For Ibrahima Wadji: Advokat Trond Jarle Bachmann, tlf. 916 77 877

 

 

Annonse fra Eliteserien: