Innholdsrik kamphelg for Kraftakademiet

G13 spilte jevnt med Bryne, mens G16-laget tok en ny, overbevisende seier i Nasjonal Serie.

Kraftakademiet var representert med to lag i Haugesund Idrettspark denne søndagen. G13-laget under Espen Elvemos ledelse tok i mot Bryne til et skikkelig Rogalandsoppgjør, mens G16-laget kunne ønske Sarpsborg 08 velkommen til Gymnasbane 7 omtrent parallelt med at FK Haugesund beseiret Tromsø på Haugesund Sparebank Arena.

For G13 endte det til slutt med 2-3-tap mot Bryne etter en svært jevnspilt kamp hvor FK Haugesund ledet 2-0 i oppgjøret. Jærbuene skulle dog komme tilbake og snu kampen i de aller siste sekundene.

Vil matche 2009-årgangen

Kampen var en del av et samarbeid mellom vestlandsklubbene i høst for å få flere kamper med topp motstand for 2009-spillere i klubbene til Brann, Viking, Sandnes Ulf og Bryne - i tillegg til FK Haugesund. Selv om det ble tap var G13-trener Espen Elvemo likefullt fornøyd med mye av det spillerne hans leverte.

- Vi gjør en fin kamp hvor vi ser igjen mye av det vi ønsker i måten vi spiller på. Vi har bedre struktur offensivt og evner å presse bedre enn vi har gjort tidligere i høst. Første omgang var vi solide og evnet å spille oss til flere fine sjanser. Vi hadde mye ball og dominerte tidvis. I andre omgang spiller Bryne seg mer inn i det og evner å score tre ganger på oss og snu kampen. Vi brenner store sjanser flere ganger i kampen. Det var en seig slutt, men vi tar med oss mye læring fra dette og vi er veldig fornøyd med at vi tar steg i måten vi skal fremstå på, sier Elvemo i sin oppsummering av kampen.

Nikolai Tendal og Oliver Dragøy tegnet seg på scoringslisten for FK Haugesund.

G16 med kalasseier

Senere på dagen var det siden topp mot bunn da FK Haugesund tok i mot Sarpsborg 08 på Gymnasbane 5 - noe sluttresultatet også skulle bære preg av.

Styrkeforholdet de to lagene i mellom skulle vise seg tidlig i kampen og FK Haugesund dominerte stort allerede fra kampens første spark på ballen. Etter godt duellspill og gode gjenvinninger rullet man opp angrep etter angrep og det var kun et tidsspørsmål før målene skulle komme. 

Dagens første mål kom etter en presis corner, som traff midtstopperkjempen Birk Træet på hodet, og gikk inn i nettet bak en sjanseløs keeper. Jakob Simonsen doblet ledelsen etter å ha blitt spilt fint igjennom av Almar Gjerd Grindhaug, før det var duket for Roy Warholm-show. Toppscoreren i avdelingen scoret to kjappe mål i første omgang, før han fortsatte målfesten i 2. omgang med to nye mål. 

Resten av kampen ble en transportetappe hvor tempoet dalte betraktelig, og spørsmålet kun var hvor stor seieren skulle bli til FK Haugesund. Trym Treet økte til 7-0 i sin debut på Nasjonal G16 før Mikkel Kalvenes Hope avsluttet et fantastisk angrep med å banke ballen opp i nettaket. 8-0 ble også sluttresultatet og FK Haugesund står dermed med tre av tre seire i høstens A-sluttspill som samler de beste G16-lagene i Norge.

En meget sterk prestasjon.

Trenerens kommentar

Trener Øyvind Hompland var naturlig nok meget godt fornøyd med det som ble levert i Idrettsparken på søndag.

- Jeg er fornøyd med at vi takler favorittstempelet på en god måte og er oss selv fra start av. Vi er modige med ballen, har mange samtidige bevegelser og er aggressive i presspillet når vi mister ballen. Vi skaper enormt mange sjanser og det er herlig at åtte av de gir uttelling. Guttene har trent fantastisk bra over tid og nå i høst syns jeg vi begynner å se konturene av et lag som kan dominere og slå de fleste lag. Så får tiden vise om vi klarer å ta ytterligere steg slik at vi kan ta 1. plassen i gruppa, sier Hompland.

Med en firemålsscorer på banen er det ikke unaturlig at Roy Warholm fra Åkra trekkes frem etter kampen.

- Av enkeltspillere må Åkraekspressen Roy Warholm nevnes. Han har alltid vært en målscorer og har hamret inn mål i alle år, men de siste årene er han også blitt en lagsspiller som jobber knallhardt for laget og assisterer andre. Han er også blitt bedre feilvendt og i kombinasjonsspillet, selv om det også er her han har størst utviklingspotensiale. Også Almar Gjerd Grindhaug gjorde en stor kamp på midten. Som alltid trygg med ballen, denne gangen også skapende fremover, og sterk i nærduellene, sier Hompland.

Neste kamp for G16-laget i Nasjonal Serie er hjemme mot Tromsø 11. september.

Kampfakta

Haugesund – Sarpsborg 08 8-0 (4-0)

1-0 12. min Birk Træet 

2-0 26. min. Jakob Simonsen 

3-0 36. min. Roy Warholm 

4-0 38. min. Roy Warholm 

5-0 50. min. Roy Warholm 

6-0 62. min. Roy Warholm 

7-0 69. min. Trym Treet

8-0 87. min. Mikkel Hope

FK Haugesund (Moderklubb i parantes): Mathias Leirvoll (Stegaberg), Mathias Myklebust (Haugar), Birk Træet (Fitjar), Nikolai Mæland (Bremnes) Mikkel Kalvenes Hope (Stord) –David Øren (Etne IL), Pål Engseth Lie (Bremnes), Almar Gjerd Grindhaug (Djerv 1919), Jonas Gaupås (Kopervik), Jakob Simonsen (Ferkingstad) – Roy Warholm (Åkra)  

Benyttede innbyttere: Einar Fauskanger (Vard), John Thomas Idehen Kvinnesland(Falkeid), Sondre Dybvik Ekrene, Lars Tanggard Eide (Trott) og Trym Treet (Fitjar)

Annonse fra Eliteserien: