Inviterer til kamp

Drømmer om 2000 tilskuere på lokalderbyet.

Annonse:

Mandag møtes FK Haugesund og Avaldsnes II til lokaloppgjør i damenes 2. divisjon. Kampen spilles på Haugesund Sparebank Arena og målet før kampen er å slå fjorårets publikumsrekord på cirka 1000 tilskuere i tilsvarende oppgjør. Og helst doble det.

FK Haugesund - Avaldsnes II: kjøp billetter til lokalderbyet her

FK Haugesund benytter mandagens kamp til å invitere neste generasjons fotballspillere og idrettsutøvere på kamp i 2. divisjon og bruker uken i forkant til å besøke flere skoler rundt omkring på Haugalandet. Onsdag var turen kommet til HTG som for anledningen hadde grillfest i sola da FKH-spillerne Victoria og Vanessa kom på besøk til lagvenninnen Ingvild og de øvrige lærerne og elevene på toppidrettsgymnaset.

- Det kommer til å bli kjempegøy. Vi ser frem til å bruke Haugesund Sparebank Arena og spille på det nye gresset, sier midtstopper Victoria Tangen i forbindelse med HTG-besøket - fem dager før kampen skal spilles.

Kjente fjes på motsatt side

At det i tillegg er et kortreist lokaloppgjør mot Avaldsnes fra andre siden av Karmsundsbroen som venter gjør ikke oppgjøret mindre interessant. Tvertimot.

- Det ligger noe ekstra i det å skulle møte Avaldsnes - det kommer vi ikke utenom. Vi har jo gode minner fra oppgjøret mot de på Haugesund Sparebank Arena i fjor. Da gikk vi av banen med en veldig god følelse og så får vi håpe at vi gjør det igjen også nå. 

Kampen blir også den andre av to veldedighetskamper i regi av FK Haugesund hvor laget spiller i en for anledningen spesialdesignet drakt i regi av garnprodusenten Garnius og hvor organisasjonen Blå Kors står i fokus. Draktene vil siden bli auksjonert bort til inntekt for Blå Kors. 

2023-06-02 14.42.15.jpeg
Victoria Tangen og de øvrige FKH-spillerne spiller mandagens kamp i den spesialdesignede veldedighetsdrakten. Foto: Sigrun Gilje Hindal.

Endelig kamp på hjemmebanen

Mandagens kamp blir sesongens første på Haugesund Sparebank Arena for Victoria og lagvenninnene som til daglig har banen som sitt "andre hjem". Det er her man møtes til trening, har spillermøter og har hjemmet sitt som FKH-spiller. Nå blir det endelig også kamparena.

- Det er veldig kjekt at folk kommer for å se kampen og bidra til flotte rammer rundt oppgjøret. Vi er kanskje ikke vant til å spille for veldig mange tilskuere, men det vil bare gi oss en ekstra boost med så mange på tribunen. 

På motsatt banehalvdel på mandag kommer trolig flere spillere som var i aksjon for FK Haugesund i fjor til å representere Avaldsnes denne gang. Hvordan blir det å skulle møte flere av spillerne som var lagvenninner i fjor?

- Vi ønsker de selvsagt alt godt, men akkurat ute på banen på mandag blir det krig. Jeg tipper de er like sugne på å vinne som det vi er så dette blir en kamp hvor alle på banen kommer til å gå 'all in'.

I FK Haugesunds lag var både Synne Danielsen og Malin Røyset Johannesen å finne i den røde og hvit-stripete drakten i fjor.

Fulltegnet gratistrening

I forkant av mandagens kamp kommer FK Haugesund i samarbeid med kamppartner Autostore og trenere fra Skjoldakademiet også til å gjennomføre en egen trening for jenter i alderen ni til fjorten år. Et initiativ som så de 60 plassene på 'Autostore-treningen' bli fulltegnet i løpet av en dag og hvor det kommer en stor delegasjon FKH-spillere for å skrive autografer, ta selfies og gi treningstips til den neste generasjonen med spillere. 

- Det er veldig kult at så mange har meldt seg på. Jeg tror det betyr mye for så unge jenter å få være med på et slikt tilbud i regi av FKH og at det bare vil inspirerer til å beholde gleden med fotball. Selv om jeg er litt eldre spiller jeg fotball fordi jeg synes det er veldig gøy og sånn er det for unge spillere også - så en slik treningsdag vil bare være med å bygge opp under det, sier FKH-Haugesunds viktige forsvarsspiller.

FK Haugesund. - Avaldsnes II har avspark klokken 18.30 førstkommende mandag. Før kampen vil det bli arrangert Fanzone fra klokken 17.30 med utdeling av både gratis pølser og is, samt flere aktiviteter for de aller minste.

Annonse fra Eliteserien: