Jakter nye poeng på Sunnmøre

Fortsetter Njie scoringsformen mot Aalesund lørdag ettermiddag?

FK Haugesund setter kurs for Ålesund Lufthavn lørdag morgen og ettermiddagens bortekamp på Color Line Stadion. Etter to strake seire (3-1 mot henholdsvis Sarpsborg 08 og Jerv) har FK Haugesund fått ny vind i seilene og ankommer lørdagens kamp sterke i troen på at poengfangsten utøkes i løpet av lørdagen.

Om motstanderen

Aalesunds FK er nyopprykket før denne sesongen etter å ha tatt turen henholdvis ned, opp, ned på ny og så opp igjen til Eliteserien de siste sesongene. Laget har lagt seg pent til rette cirka midt på tabellen - to poeng foran FK Haugesund - men har i løpet av sommeren solgt både Sigurd Haugen (AGF Aarhus) og Isak Määtä (Groningen). To spillere det på kort sikt blir vanskelig å erstatte.

Likefullt er det mye kvalitet igjen i Lars Arne Nilsens mannskap og de oransje og blå har med 13 kamper igjen av sesongen stø kurs mot fornyet Eliteserie-kontrakt i comebacket.

FK Haugesunds spillere la siste økt til Norheim fredag formiddag og etter avslutningstreningen å dømme er det duket for både et og to kremmerhus på Sunnmøre.

Se bilder fra fredagens trening på Norheim.

Statistikk

I interne oppgjør står FK Haugesund med åtte seire, hvorav seks hjemme på Haugesund Sparebank Arena, mens Aalesund også har innkassert samme antall seire gjennom årenes løp - i all hovedsak hjemme på Sunnmøre. Tre kamper har endt uavgjort - alle i Ålesund. 

Sist lagene møttes på Sunnmøre, i 2020, sørget to scoringer av Niklas Sandberg og et mål av Ibrahima Wadji for at FK Haugesund tok med seg alle tre poengene hjem fra lørdagens kamparena.

Tidligere denne sesongen spilte lagene 2-2 hjemme på Haugesund Sparebank Arena. Peter Therkildsen og Badou målscorere for FK Haugesund tilbake i slutten av mai.

Skader og suspensjoner

Sondre Liseth er nyoperert og uaktuell for spill denne sesongen, mens Alexander Søderlund står over lørdagens kamp som følge av karantene etter å ha pådratt seg fire gule kort. Torje Naustdal ble tidligere denne uken utlånt til Obosliga-klubben Grorud for resten av sesongen. 

Hos vertene er Erlend Segberg uaktuell som følge av skade. 

Her ser du kampen

Lørdagens kamp ser du på MAX og på streamingtjenesten Discovery+. Du kan også følge oppgjøret direkte på Radio 102.

Avspark klokken 16.00.

Annonse fra Eliteserien: