Jakter sesongens første borteseier

Frida Kvale Aursland og lagvenninne møter Øvrevoll/Hosle. Foto: Sportskollektivet.

Annonse:

Hoslebanen i Bærum er kamparena når FK Haugesund søndag ettermiddag skal forsøke å ta sin første borteseier i 1. divisjon denne sesongen. Så langt har alle trepoengere kommet hjemme på Haugesund Sparebank Arena, mens man på fremmed (kunst)gress først og fremst har det sterke poenget mot serielederen Fortuna Aalesund å vise til.

1. divisjon: tabell og terminliste

Vertene ligger sist på tabellen i 1. divisjon før kampen - fire poeng bak FK Haugesund - og er med det blant lagene som trener Thomas Dahle bør sikte seg inn på å legge bak seg ved serieslutt.

FK Haugesund kommer fra en heroisk opptreden i cupkampen mot Brann i midtuken (0-3), mens Øvrevoll/Hosle på sin side tapte 0-7 mot Toppserie-laget Stabæk.

Lagene møttes på Haugesund Sparebank Arena tilbake i mai - en kamp FK Haugesund vant 2-1 etter scoringer av Solfrid Hetleflåt Bråthen og Ida Natvik.

Ida N.png
Ida Natvik ble matchvinner da FK Haugesund slo Øvrevoll/Hosle i mai. Bilder: Sportskollektivet.

Skader og suspensjoner

FK Haugesund var på plass på Østlandet allerede lørdag ettermiddag for å forberede seg til søndagens kamp, men må klare seg uten både Kaja Olsen og Selma Nesheim som er skadet. Veteranen Christina Ambjørndalen spilte dessuten sin sist kamp i FKH-drakten i cupoppgjøret mot Brann. Veteranen får ikke kabalen med trening og jobb til å gå opp og blir heretter å følge lagvenninnene fra tribunen.

Vertene har et lokalt navn i sin tropp. Emma Endresen har langt fartstid fra fotballen på Karmøy innen hun satte kurs for Stabæk forrige sesong. Nå er Endresen å finne i Bærumsklubben Øvrevoll/Hosle.

Kampen mellom Øvrevoll/Hosle og FK Haugesund har avspark klokken 14.00 og du kan se oppgjøret på TV2 Play. Kampreferat på fkh.no kommer sent søndag kveld.

Annonse fra Eliteserien: