Julius signerte fireårskontrakt

FK Haugesund har rettet blikket mot Danmark på ny. Denne gang er det Julius Eskesen som er klar for helhvitt.

På overgangsvinduets siste dag har FK Haugesund gjort klart med nok en forsterkning. 23 år gamle Julius Eskesen signerte torsdag en fireårskontrakt med klubben og blir dermed den fjerde dansken i årets spillerstall.

FK Haugesund - Sandefjord: kjøp billetter til seriepremieren

Den arbeidsomme kantspilleren kommer til Haugesund fra den danske Superliga-klubben Sønderjyske og har med seg solid ballast i bagasjen. Både med tanke på erfaring og det som venter i norsk Eliteserie.

- Jeg vet egentlig ganske mye om norsk fotball. Jeg liker å følge med på lag og ligaer rundtomkring i verden - deriblant den norske og tenker selv at jeg vet hva norsk Eliteserie innebærer, sier 23-åringen som opprinnelig er fra Odense på Fyn.

Lagkamerat med Desler

Karrieren startet i B1913 i hjembyen før han som 11-åring tok steget videre til Fyns flaggskip på fotballfronten; Odense BK. I de blå og hvite striper ble han siden lagkamerat med tidligere FKH-spiller Mikkel Desler, nå i franske Toulouse, og spilte totalt 35 offisielle kamper for Boldklubben før han i 2020 gjorde SønderjyskE-spiller av seg.

Syd på Jylland spilte Eskesen siden over 50 kamper i serie og cup de neste to årene for den danske Superliga-klubben hvor også Søren Reese hadde tilhold i fjor høst.

- Jeg er en spiller som liker å være involvert og å ha mye ball, sier Eskesen som allerede i fjor sommer ble forsøkt hentet til FK Haugesund. 

Dengang kom ikke klubbene til enighet, men nå er overgangen til Norge et faktum.

Bilde 1.jpg
Julius Eskesen har signert en fireårskontrakt med FK Haugesund.

Har representert Danmark

FK Haugesunds nyeste signering har også representert Danmark på en rekke aldersbestemte landslag og blant annet tjenestegjort under FK Haugesunds tidligere akademisjef Henrik Clausen på det danske G19-landslaget. Totalt står Julius Eskesen med 22 landskamper med DBU-logoen på brystet - fordelt på danske G16-, G17-, G18- og G19-landslag.

- Jeg tror livet i Haugesund vil passe meg bra. Jeg er riktignok vant til litt større forhold fra Odense, men jeg har også bodd en periode som SønderjyskE-spiller i Haderslev som er en liten by med 20 000 innbyggere, så jeg tror dette er en by jeg vil trives godt i.

- En spiller publikum vil like

Et halvt år etter at FK Haugesund meldte sin interesse, kunne sportslig leder Eirik Opedal torsdag formiddag endelig ønske Eskesen velkommen til FK Haugesund.

- Vi har sikret oss en spiller jeg tror publikum vil like. Julius er en veldig ballsikker spiller som liker å være involvert. Han er god på små flater og er dessuten kjent for sin store arbeidskapasitet. For oss blir han et veldig fint offensivt tilskudd, sier sportslig leder Eirik Opedal på ´Deadline Day´.

Julius Eskesen har sin første trening med nye lagkamerater klokken 11 på Haugebanen fredag.

Annonse fra Eliteserien: