Kamil er vår nye keepertrener

Kamil Rylka flytter fra hovedstaden til Haugesund. Foto: Vålerenga Fotball.

Annonse:

Han er opprinnelig fra Polen. Han er 34 år gammel. Han har en fortid i Legia Warszawa og han kommer senest fra stillingen som keeperansvarlig i utviklingsavdelingen til Vålerenga.

Kamil Rylka er ny keepertrener i FK Haugesund.

34-åringen som kan se tilbake på en lang spillerkarriere både i hjemlandet Polen og siden i Norge, har siden 2016 vært keepertrener for talentlagene i Vålerenga og også jobbet med det norske G15-landslaget.

- Jeg er kjempetakknemlig for tilliten som Haugesund viser ved å gi meg muligheten som keepertrener. Da jeg var i Haugesund hadde jeg et veldig godt møte med Eirik, Jos og Sebastian og fikk et veldig godt inntrykk av klubben, sier Rylka på flytende norsk. 

Kjente på ungdommelig entusiasme

At det er en trener som kommer til Haugesund for å bidra til at både klubb og keepere tar nye steg er det ingen tvil om.

- Jeg er veldig sulten og motivert til å bidra til at FK Haugesund blir bedre og bruke kunnskap og erfaring til å utfylle Jostein og Sebastian i trenerteamet. Mottakelsen jeg fikk av klubben var veldig bra og jeg følte litt på den samme entusiasmen som da jeg var 18 og signerte for Legia Warszawa igjen etter besøket, sier FK Haugesunds nyeste tilskudd til støtteapparatet. 

Etter å ha tilbragt årene i Norge rundt omkring på Østlandet går kursen nå vestover til en landsdel han gleder seg til å bli bedre kjent med, men først og fremst ser han frem til å lære keeperne i FK Haugesund å kjenne.

- Jeg kjenner kanskje best til Frank Stople fra tidligere, men gleder meg til å jobbe med alle de tre keeperne i klubben. Det er en sterk trio, avslutter Kamil Rylka.

Tar Keepertrener A-lisens

Rylka begynte på utdanningen til UEFA Keepertrener A-lisens, Europas høyeste keepertrenerutdanning, i desember - og har fra tidligere også UEFA A-lisens som fotballtrener.

Som spiller startet Rylka karrieren i OKS Stomil fra hjembyen Olsztyn før han siden representerte Legia Warszawa og en håndfull andre klubber hjemme i Polen, før han kom til Norge og Ullensaker/Kisa i 2012. Han har parallelt med jobben som keepertrener i Vålerenga representert flere norske klubber nedover i divisjonssystemet som spiller - senest Oslo-klubben Rommen SK.

Fornøyd sportslig leder

Sportslig leder Eirik Opedal ønsker Rylka velkommen til trenerteamet i FK Haugesund.

- Det var mange sterke kandidater som meldte sin interesse, men vi ønsket et ungt og fremadstormende tilskudd til støtteapparatet og er veldig fornøyd med å få Kamil til klubben. Han kommer med veldig gode skussmål fra Vålerenga og er en ung og ambisiøs trener som på tross av sin unge alder har samlet seg masse erfaring. Kamil er også veldig opptatt av det å søke impulser fra keepermiljøer utenfor landets grenser og blir et sterkt og spennende tilskudd til trenerteamet vårt, sier Opedal.  

Kamil Rylka starter i stillingen som keepertrener i FK Haugesund 1. februar.

Annonse fra Eliteserien: