Kan feste grepet

FK Haugesund tar i mot Klepp 2 i det som er en særdeles viktig kamphelg i 2. divisjon. Foto: Sportskollektivet.

Hver kamp har vist seg viktig og kommer også til å være det i fortsettelsen, men denne helgen kan FK Haugesund feste et ørlite grep om en topp 5-plassering i årets 2. divisjon.

2. divisjon: se tabell og terminliste

Thea Knutsen og de øvrige spillerne tar i mot Klepps andrelag hjemme på Djervbanen, mens to av de hardeste utfordrerne - Bryne og Loddefjord - møtes innbyrdes på Jæren søndag ettermiddag. Betydningen av en seier hjemme mot Klepp 2 i denne runden vil med andre ord kunne vise seg helt sesongdefinerende for FK Haugesunds damelag, som i forrige runde tok et uhyre sterkt poeng borte mot topplaget Viking og påførte siddisene deres første poengtap på hjemmebane denne sesongen.

Et lag i scoringsform 

Med til historien hører det også at man fulgte det andre topplaget, Fyllingsdalen, til døra i 0-1 tapet på bortebane for to uker siden og med det dokumenterte at man for alvor har funnet høstformen sammen med alle kalasseire etter oppstarten på andre halvdel av sesongen. 5-0 mot Stord, 5-1 mot Staal Jørpeland og 5-0 mot Arna-Bjørnar har gjort FK Haugesund til en brennhet kandidat til å sikre seg en av plassene som innebærer fornyet 2. divisjonseksistens også neste sommer, men da bør Klepp 2 beseires i denne runden.

Anna F.jpg
Anna Ferkingstad har vært toneangivende denne høsten. Foto: Sportskollektivet.

Gjestene fra Jæren ligger som nummer sju på tabellen med 21 poeng på sesongens 16 første kamper - seks poeng bak Haugesund på femteplass. Tidligere i vår møttes lagene på Klepp - et oppgjør som endte 1-1 etter at Birte Øvsthus hadde sendt FK Haugesund i føringen like før pause.

Venter på Kvarven

Nysignerte Tiril Kvarven venter fortsatt på debuten som FK Haugesund-spiller etter overgangen fra Stord tidligere i sommer. En hjernerystelse har satt den gode midtstopperen ut av spill inntil videre. Ellers disponerer Thomas Dahle tilnærmet samtlige spillere til søndagens kamp.

FK Haugesund - Klepp 2 har avspark klokken 14.00 på Djervbanen. Gratis adgang.

Du kan også se oppgjøret direkte på Haugesunds Avis/Direktesport.

Annonse fra Eliteserien: