Kjøper Sebastian Tounekti fra Bodø/Glimt

En av Fotball-Norges mest lovende angrepsspillere er klar for FK Haugesund.

Overgangsvinduet i norsk fotball stenger onsdag og dagen før eliteserieklubbenes aktiviteter på overgangsmarkedet får sitt punktum denne sesongen styrker FK Haugesund angrepsrekka med en av norsk fotballs mest lovende angrepsspillere - Sebastian Tounekti fra Bodø/Glimt.

Tromsøværingen med tunisiske aner ankom Haugesund mandag kveld og gjorde siden unna medisinsk sjekk og alle øvrige formaliteter på Haugesund Sparebank Arena tirsdag formiddag. Medio lunsj var det siden duket for kontraktssignering.

- Det har vært en del interesse fra andre klubber, men jeg har hatt gode samtaler med FK Haugesund og har fått et veldig godt inntrykk av klubben. Jeg trenger å spille for en klubb hvor jeg kan få kjenne litt på den tilliten jeg har savnet i det siste og det var også utslagsgivende for at jeg valgte å komme hit. Hvis trenerne ønsker det er jeg klar for å bidra allerede til helgen, sier 20-åringen.

Utlånt til Nederland

Tounekti kommer fra Bodø/Glimt, men tilbragte hele det siste året i nederlandske Groningen på utlån fra regjerende seriemester. Den 20 år gamle kantspilleren startet opprinnelig karrieren hjemme i Tromsdalen og fikk sin seniordebut i 2018. To år senere gikk ferden videre til Bodø hvor han fikk totalt 21 opptredener i den helgule drakten.

- Jeg er i utgangspunktet en kantspiller som kan spille på begge flanker. Styrkene mine som spiller er nok at jeg er god en mot en, god til å komme i posisjoner og til å sette opp andre. Jeg har dessuten mange målpoeng i meg, sier Tounekti i forbindelse med signeringen.

IMG_20220830_112728.jpg
Sebastian Tounekti har skrevet under en fireårskontrakt med FK Haugesund.

Etter å ha spilt aldersbestemt landslagsfotball for Norge valgte FK Haugesunds nye angrepsvåpen i fjor høst å skifte landslagstilhørighet for med det å kunne spille for Tunisia - hvor han siden debuterte i VM-kvalifiseringskampen mot Mauritania i oktober i fjor.

Ønsket av flere

FK Haugesunds sportslige leder Eirik Opedal er naturlig nok fornøyd med å ha sikret seg en spiller som var ønsket av flere norsk Eliteserieklubber.

- Det er et samstemt trenerteam hos oss som har vært veldig ivrige etter å få tak i Sebastian når vi forstod at han var tilgjengelig og vi er selvsagt veldig fornøyde med å ha vunnet dragkampen om han i konkurranse med flere klubber. Han tilfører oss både fart og teknikk og vi er trygge på at det bor et potensiale for mange mål i han også. Han har akkurat fylt 20 år, kommer fra en tung periode i Nederland og skal få tid til å utvikle seg hos oss slik andre spillere har gjort før han, sier Opedal.

Sebastian Tounekti har skrevet under en fireårskontrakt som binder han til FK Haugesund frem til sommeren 2026 og er spilleklar allerede til søndagens kamp hjemme på Haugesund Sparebank Arena mot Tromsø.

Annonse fra Eliteserien: