Klare for 'Camp Autostore'

Mandag morgen setter damelaget seg på flyet for treningsleir i Spania.

Annonse:

Klokken 09.50 mandag morgen letter flyet som frakter FK Haugesunds damelag avsted til treningsleiren 'Camp AutoStore' i spanske L'Albir. Etter mellomlanding i Oslo ankommer siden delegasjonen fra Haugesund til spillerhotellet Albir Garden Resort sent mandag kveld.

'Camp AutoStore' er en realitet takket være FK Haugesunds samarbeidspartner AutoStore som er inne med et betydelig engasjement i hele klubben, men har øremerket deler av støtten til en egen treningsleir for damelaget.

Artikkel 1.jpg
Gode spilleforhold venter i Spania. Foto: Albir Garden Resort.

- En enorm gulrot

Trener Thomas Dahle legger ikke skjul på at det er en svært takknemlig spillergruppe som setter seg på flyet mandag morgen.

- Det er så enkelt som at det ikke ville blitt noen treningsleir om det ikke var for AutoStore. Alle i klubben er veldig takknemlige for muligheten de gir oss til å få forberedt oss optimalt i Spania og hvor spillerne får en uke hvor de kun trenger å konsentrere seg om fotball. Det er en enorm gulrot. Å leve som profesjonelle er drømmen til alle våre spillere og at AutoStore gir de anledning til å smake på den tilværelsen i en uke er helt fantastisk. Det er en gruppe som er både takknemlige og ydmyke - og veldig stolte over å få være FKH-spillere på treningsleir i det store utland - sier en entusiastisk Thomas Dahle.

Inspirasjon for spillerne

Tirsdag er det klart for den første av i alt seks hele treningsdager hvor laget først skal ha en formiddagsøkt på treningsfeltet og siden ha en fysisk sekvens på ettermiddagen. Og at det er et lag som kommer til å bruke tiden godt er det ingen tvil om.

- Vi får først og fremst vært samlet en hel uke. Det er en utfordring i hverdagen med spillere som er opptatt med både jobb og skole. Vi skal bruke uken på å forsterke flere faser av spillet vårt, både offensivt og defensivt, og det kommer til å bli mye terping på spillprinsippene våre. Leiren gir oss også anledning til å bygge gruppa enda tettere sammen, sier Dahle.

Artikkel 3.jpg
Albir Garden Resort. Foto: Albir Garden Resort.

FK Haugesund vant siste treningskamp før avreise med 1-0 mot 1. divisjonslaget Fyllingsdalen på fredag og setter kurs for spanske gressbaner fulle av selvtillit etter en god sesongoppkjøring så langt.

- Dette er den første turen vi reiser på som gruppe, noe som er viktig med tanke på at vi har fått en lang rekke nye spillere, og det er et veldig godt team som blir med rundt laget til Spania. Vi har ingen ting å klage på i hverdagen, men et sceneskifte til Spania på dette stadiet av oppkjøringen er veldig inspirerende og viktig. Ikke minst for hodene på spillerne, avslutter Thomas Dahle.

To økter om dagen

Foruten 22 spillere er både hovedtrener Thomas Dahle, assistenttrener Hellen Våge og keepertrener Per Andreas Haftorsen med i trenerapparatet, mens fysioterapeut Haakon Vaaga og oppmann Ståle Abrahamsen kompletterer støtteapparatet. 

Dagene følger et i utgangspunktet fast oppsett og starter med frokost 08.30 før dagens første treningsøkt begynner klokken 10.00. Siden venter lunsj klokken 14.00 og dernest en fysisk treningsøkt klokken 16.00. Klokken 18.30 er det siden tid for møte/analyse før middag 19.30. Det er med andre ord kun tid til fotball på timeplanen, selv om det vil bli gjort tilpasninger underveis.

Albir 2.jpg
Det blir også ettermiddagsøkter i treningsstudio. Foto: Albir Garden Resort.

Komplett sportskompleks

De av spillerne som holder på med utdanning vil dessuten ha tre skolekvelder i løpet av oppholdet. Keepertrener Per Andreas Haftorsen er lærer i det sivile og vil fungere også som en ressurs på dette feltet under treningsleiren. 

L'Albir ligger nær Benidorm på Costa Blanca og Albir Garden Resort hvor FK Haugesund skal være innkvartert er et mye benyttet sted for treningsleire i regi av fotballklubber og tilbyr foruten hotellfasiliteter også et komplett sportskompleks med både treningssenter og egne fotballbaner. 

Mandag 13. mars er det siden duket for hjemreise til Haugesund.

Du kan følge livet på 'Camp AutoStore' på FK Haugesunds sosiale medier gjennom uken som kommer.

Annonse fra Eliteserien: