Klare for Spania

Lørdag morgen satte spillere og støtteapparat kurs for årets første treningsleir.

Avreise fra Karmøy Lufthavn lørdag morgen og ankomst Malaga sen ettermiddag før innkvartering på spillerhotellet i Estepona. Det er programmmet for dag én av denne sesongoppkjøringens første treningsleir.

Fast spillerhotell

Base de neste 12 dagene blir hotell H10 Estepona noen minutter syd for Marbella - det sammme spillerhotellet som FK Haugesund har hatt tradisjon for å benytte ifm de siste års treningsleire på den spanske solkysten.

- Vi har veldig gode erfaringer med å bo her og hotellet kjenner behovene en fotballklubb har når den kommer hit på treningsleir. Det er kort vei til treningsfeltet, samtidig som vi ligger litt avskjermet fra bylivet i f.eks. Marbella og Puerto Banus. H10 Estepona er derfor alltid vårt foretrukne valg når vi planlegger disse oppkjøringsleirene, sier sportslig leder Eirik Opedal.

H10 Estepona.jpg
Hotel H10 Estepona

Gode treningsforhold

Første treningsøkt finner sted søndag morgen, på de for anledningen omgjorte polobanene ved Ayala Polo Club vel 15 minutter sør for spillerhotellet. Siden venter formiddagstreninger hver dag med unntak av fredag 20. januar som er restitusjonsdag og onsdag 25. januar hvor treningsleiren avsluttes med treningskamp mot østerrikske Wolfsberger. Dagen etter venter hjemreise til Norge.

Totalt 25 spillere inngår i følget som ankommer Spania lørdag kveld - deriblant keeper Amund Wichne - som er med som prøvespiller. Ytterligere prøvespillere kan også dukke opp i løpet av oppholdet. I tillegg er et støtteapparat på 10 personer også med på årets første treningsleir. Medieavdelingen ankommer Estepona i neste uke.

- Vi får tilgang på veldig gode treningsforhold og anledning til å jobbe uforstyrret med ting vi ønsker å videreutvikle i spillet vårt. En slik leir er også viktig med tanke på å bygge kultur og lagånd. I enden av leiren ligger det dessuten en fin gulrot i form av treningskamp mot Wolfsberger som gir oss noe å jobbe inn mot når slutten av leiren nærmer seg, sier Opedal.

Treningskampen mot Wolfsberger kan ses på Direktesport og TV2 Play.

Skjermbilde 2023-01-14 kl. 08.57.08.png
Ayala Polo Club

Treningsplan i Spania

Programmet de neste ukene i Spania ser ut som følger:

Lørdag 14. januar: avreise til treningsleir i Estepona, Spania.

Søndag 15. januar: trening i Estepona klokken 10.00

Mandag 16. januar: trening i Estepona klokken 10.00

Tirsdag 17. januar: trening i Estepona klokken 10.00

Onsdag 18. januar: trening i Estepona klokken 10.00

Torsdag 19. januar: trening i Estepona klokken 10.00

Fredag 20. januar: restitusjonsdag

Lørdag 21. januar: trening i Estepona klokken 10.00

Søndag 22. januar: trening i Estepona klokken 10.00

Mandag 23. januar: trening i Estepona klokken 10.00

Tirsdag 24. januar: trening i Estepona klokken 10.00

Onsdag 25. januar: treningskamp mot Wolfsberger i Marbella klokken 15.00

Torsdag 26. januar: hjemreise til Haugesund

Etter returen til Norge har spillerne siden tre dager med individuell trening før oppkjøringen fortsetter med fysisk økt mandag 30. januar og siden spilløkt i Storhall Karmøy dagen etter.

Annonse fra Eliteserien: