Klare for Tromsø!

FK Haugesund tar i mot besøk fra det høye nord hjemme på Haugesund Sparebank Arena.

Resultatet (2-1) i seg selv imponerer muligens ikke mange, men spillemessig var det mye å ta med seg fra torsdagens cupkamp mot Staal Jørpeland og inn i dagens kamp mot Tromsø på Haugesund Sparebank Arena.

FK Haugesund - Tromsø: kjøp billetter her

I Ryfylke produserte Kevin Krygård & Co. flere store muligheter utover scoringene og fikk endelig det offensive til å sitte slik man ønsker. Mandag ettermiddag handler det om å ta med seg det samme inn i Eliteserien i møte med et velspillende Tromsø som ankom Haugalandet sent søndag kveld.

Om motstanderen

Tromsø ligger før mandagens kamp på sjetteplass med 11 poeng etter en fin start på sesongen, selv om det ble tap hjemme mot Bodø/Glimt i 'Slaget om Nord-Norge' 16. mai. Under Gaute Helstrups ledelse har tromsøværingene videreført og utviklet den ballbesittende stilen og selv om klubben mistet noen sentrale navn etter forrige sesong synes ikke det å ha påvirket kvaliteten til laget nevneverdig.

Statistikk

Forrige sesong vant FK Haugesund 2-1 hjemme på eget gress etter scoringer av Alexander Søderlund og Mads Sande i en kamp hvor en av forrige sesongs største Eliteserie-profiler Eric Kitolana hadde gitt Tromsø ledelsen. 

I 2021 vant FK Haugesund 3-0 etter ha vunnet hele 5-1 tilbake i 2019, mens Tromsø hadde et kort opphold i Obosligaen i 2020. Ellers forteller historien om at kampene mot Tromsø ofte blir tette og jevne. Ser man på oppgjørene hjemme i Haugesund gjennom årene forteller de at FK Haugesund har vunnet sju oppgjør, Tromsø står med tre seire mens fem oppgjør har endt uavgjort. Samlet målforskjell er 22-13 i FK Haugesunds favør.

Paja.png
Adrion Pajaziti med to scoringer i midtuken. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Skader og suspensjoner

Magnus Christensen soner karantene etter sitt røde kort på Lerkendal 16. mai, mens trioen Alexander Søderlund, Sondre Liseth og Claus Niuykuri fortsatt venter på å bli spilleklare etter skader.

Hos Tromsø er først og fremst Christophe Psyche det største forfallet. Den rutinerte forsvarsspilleren skadet seg nylig og blir ikke spilleklar til mandagens kamp. 

Stem på Banens Beste

Hver eneste hjemmekamp kårer vi kampens beste FK Haugesund-spiller. Dersom du er med og stemmer kan du vinne et gavekort på 500,- fra Rema 1000. Du stemmer ved å gå inn på Banens Beste-kåringen som blir tilgjengelig på Facebook ved kampstart.

Her ser du kampen

Med avspark klokken 17.00 er oppgjøret en perfekt anledning til å runde av pinsen sammen med 4000 andre haugalendinger på Haugesund Sparebank Arena. Husk at du kan stå sammen med de aller mest høylydte supporterne på DeepOcean-tribunen for kun 50,- hver hjemmekamp.

Oppgjøret sendes også på TV 2 Play og du kan følge kampen direkte på Radio 102.

Annonse fra Eliteserien: