Klart for fotballens nasjonaldag

FK Haugesund vil ødelegge festen på Lerkendal.

Et utsolgt Lerkendal venter tirsdag 16. mai - fotballens nasjonaldag - når FK Haugesund tar turen til Trondheim og bortekamp mot Rosenborg.

Lerkendal har tradisjonelt vært en veldig vanskelig arena å komme til for samtlige norske lag med tanke på at det har vært landets fotballokomotiv som har pleid å stå på motsatt side, men med årene har ting endret seg. Rosenborg har måtte gi fra seg hegemoniet i norsk fotball og med ett fremstår ikke bortekamper på Lerkendal lenger så fryktinngytende.

Kevin Krygård kunne da også fortelle i TV2s 'Fotballfeber' mandag formiddag at han og de øvrige spillerne gjerne tar rollen som festbremser foran forventingsfulle hjemmesupportere på fotballens nasjonaldag.

Om motstanderen

Rosenborg har fått en trøblete start på sesongen og ligger før tirsdagens runde som nummer 12 på tabellen med seks poeng etter sju spilte kamper. Etter seier i serieåpningen, mot Viking, har man siden spilt tre uavgjort og tapt tre - noe som på ingen måte imponerer det kravstore Rosenborg-publikumet og hovedtrener Kjetil Rekdal så også laget sitt slite gjennom mesteparten av sesongoppkjøringen.

FK Haugesund har også seks poeng - med en kamp mindre spilt enn tirsdagens motstander - og er ubeseiret på de tre siste kampene.

I slutten av mars møttes lagene til treningskamp på Koteng Arena - et oppgjør som endte 0-0.

NTB_rJs6rUq_e8s-2.png
Magnus Christensen var god i lørdagens kamp mot Vålerenga. Nå venter danskens første 16. mai-kamp. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Statistikk

Forrige sesong endte det 3-3 i tilsvarende oppgjør i Eliteserien etter scoringer av Alexander Søderlund, Mads Sande og Badou. Uavgjort ble det også i 2021 da lagene spilte 0-0 på Lerkendal.  

Siden 1997 har FK Haugesund vunnet ved tre anledninger på Lerkendal, i henholdsvis 2011, 2017 og 2019 - og både i 2011 og i 2019 spilte lagene 16. maikamp på Lerkendal. FK Haugesund har med andre ord vært store festbremser i Trondheim også tidligere. Tre oppgjør har endt uavgjort (2013, 2022 og 2023), mens hjemmelaget var vunnet 11 av de interne oppgjørene på Lerkendal.

Skader og suspensjoner

Claus Niyukuri, Alexander Søderlund og Martin Samulsen er alle fortsatt skadet og uaktuelle for spill i Trondheim, men ellers er samtlige spillere tilgjengelige.

Hos Rosenborg mangler både Carlo Holse, Ole Sæter, Isak Thorvaldsson og Jonathan Augustinsson som følge av skader, mens Per Ciljan Skjelbred soner karantene etter sin utvisning i helgens serierunde. Olaus Skarsem spilte kamp for andrelaget på søndag etter sitt lange skadeopphold og er muligens aktuell til tirsdagens oppgjør.

Her ser du kampen

Billetter til borteseksjonen på Lerkendal kjøper du her.

Oppgjøret sendes også på TV2 Play og du kan også følge kampen direkte på Radio 102.

Avspark klokken 18.00.

Annonse fra Eliteserien: