Kretsmestere!

FKH 2 kronet opprykket med også å sikre seg KM-tittelen!

Finalen som skulle kåre en kretsmester mellom de to 4. divisjonsvinnerne Sandnes Ulf 2 og FK Haugesund 2 ble akkurat så tett og jevn som ventet. Oppgjøret i Storhall Karmøy torsdag kveld levde inn i det siste, men til slutt var det hvitkledde FKH-spillere som kunne strekke armene i været og ta med seg nok en pokal tilbake til premieskapet.

Kampens første mål kom etter 14 minutters spill da FK Haugesunds Martin Alvsaker trakk seg pent inn i banen fra sin venstrekant, han fant Sondre Klaussen Øvrebø inne i boksen som siden rundet keeper og iskaldt trillet inn 1-0 i fra skrå vinkel.

Sandnes Ulf brenner straffe

Etter 53 minutters spill får Sandnes Ulf en gyllen mulighet til å utligne fra straffesparkmerket, men eksekutøren hos de lyseblå sender avslutningen sin til side for målet.

72 minutter inn i kampen drar Vegard Solheim seg mesterlig ned til dødlinja, slår inn og via Sondre Klaussen Øvrebø ender ballen til slutt hos Magnus Knutsvik som med ryggen mot mål henter frem et hælspark når det behøves som mest og sender FK Haugesund opp i 2-0.

På overtid får siden Sandnes Ulf en redusering, men FK Haugesund rir de siste stormløpene av og sikrer seg dermed KM-tittelen etter 2-1 i finalen.

Trenerens kommentar

Trener Christian Grindheim fikk se et FK Haugesund som var oppgaven voksen i finalen.

- Jeg synes det er en godt gjennomført kamp av oss. Vi kontrollerer banespillet og blir sjelden presset høyt i finalen. I deler av første omgang kjører vi tidvis over de og særlig høyresiden vår var aktiv og skapte mye offensivt før pause. Etter hvilen spiser Sandnes Ulf seg inn i det, men vi klarer å holde unna og rydder godt opp i egen boks.