Lanserer Kraftakademiet

FKH Akademiet skifter navn til Kraftakademiet.

Søndag 12. september starter en ny tidsregning i FK Haugesunds utviklingsavdeling. Fra og med i dag vil klubbens fotballakademi heretter være kjent som Kraftakademiet. Dette etter at generalpartner Haugaland Kraft går inn og setter et enda sterkere avtrykk etter seg også på denne delen av klubbdriften.

Konsernsjef Olav Linga i Haugaland Kraft kunne i møte med klubbens samarbeidspartnere fredag morgen forklare at to ting har stått sentralt når FK Haugesund generalpartner nå også blir enda mer synlig i forbindelse med spillerutviklingen.

- For det første er det viktig for oss å kunne bidra til at de største talentene i regionen vår har et skikkelig tilbud for å kunne utvikle seg som fotballspillere. Dessuten er det som så ofte før et ønske om regionsutvikling. Tidligere måtte man gjerne enten reise nordover til Bergen eller sørover til Stavanger dersom man hadde ambisjoner som ung spiller, men i dag har FK Haugesund etablert et sterkt fag- og utviklingsmiljø på dette området som ikke ligger noe tilbake for det vi ser andre steder, kunne Linga fortelle da nyheten ble sluppet under partnerfrokosten på IL Forno fredag morgen. 

Haugaland Kraft Olav Linga.png
Haugaland Kraft og konsernsjef Olav Linga heier på regionens fotballtalenter.

Sterkt satsningsområde

Arbeidsmodellen i FK Haugesund innebærer at Kraftakademiet og a-laget jobber svært tett på hverandre, både faglig og med tanke på enkeltspilleres utviklingsløp, og at akademitrenerne ofte tar del i kampforberedelser og treningshverdagen rundt a-laget

Markedssjef Martin Fauskanger i FK Haugesund er veldig tilfreds med at Haugaland Kraft blir enda tettere knyttet opp mot spillerutviklingsarbeidet i klubben.

- Akademidriften er veldig viktig for oss, ikke bare med tanke på å produsere den neste Christian Grindheim eller Kristoffer Velde, men fordi den berører og har hele regionen vår som nedslagsfelt. Med Haugaland Krafts engasjement sikrer vi oss større forutsigbarhet i rammene og et enda sterkere fundament i arbeidet vårt med lokale talenter. 


Kraftakademiet er en realitet.

Navnet står fjellstøtt

FK Haugesunds sportslige leder Eirik Opedal legger ikke skjul på at navnet Kraftakademiet er veldig illustrerende for arbeidet som legges ned av alle involverte i akademiet.

- Akademiet kjennetegnes av ekstremt mye innsats, vilje og ambisjoner - både fra spillerne sin side og fra trenerne som jobber med de i det daglige. Det gir seg også utslag at vi pr. i dag har åtte spillere som er å betrakte som landslagsspillere i sine årsklasser - og nesten like mange som befinner seg i randsonen til landslagene. Det er også summen av utrolig god jobbing ute i moderklubbene, av spillerne selv og av vårt eget akademi, og et arbeid som bare blir enda viktigere i fremtiden. "Kraftakademiet" står slik sett fjellstøtt som navn på utviklingsavdelingen.

Opis.jpg
Sportslig leder Eirik Opedal vil ha tette bånd mellom Kraftakademiet og a-laget.

Opedal er også opptatt av de tette båndene mellom klubbens akademi og a-laget.

- Vi har en modell i FK Haugesund som gjør at akademidriften er tettere på a-laget enn de fleste andre steder. Veien er for eksempel kort fra rekruttlaget og til en treningshverdag med a-laget, trenerkreftene i akademiet involveres ofte ifm trening og kamp og de siste årene har vi hatt assistenttrenere som er rekruttert fra akademiet og fortsatt har det i ryggmargen i arbeidshverdagen. En stor styrke for oss. 

Kraftakademiet teller i dag 6,5 årsverk på trenersiden og foruten nesten 80 spillere hjemmehørende i akademiet fungerer det også som kompetansesenter og dynamo ut mot samarbeidsklubbene i regionen - som strekker seg fra Skudeneshavn i sør til Sunnhordland i nord og både Hardanger og Ryfylke i øst.

Annonse fra Eliteserien: