Lanserer MegDeg-drakten

FK Haugesund spiller høstkamp i unik drakt til inntekt for Røde Kors.

Når høsten kommer og Bodø/Glimt venter på Haugesund Sparebank Arena i starten av november vil du se FKH-spillerne stille til kamp i en helt spesiell drakt. Den såkalte MegDeg-drakten, designet kun for anledningen, og benyttet for å sette en ideell organisasjon på dagsorden. Nærmere bestemt Røde Kors.

FK Haugesund og Garnius vil nemlig i fellesskap benytte hjemmekampen mot Bodø/Glimt i serierunde 26 til å synliggjøre og støtte arbeidet som gjøres i den ideelle organisasjonen.

Nasjonalt støtteprosjekt

Garnius’ økonomi- og driftssjef, Petter Viksund, forklarer bakgrunnen for initiativet.

- Vi i Garnius starter i år vårt eget nasjonale støtteprosjekt kalt RETT strikk 2021 hvor vi ønsker å gi noe tilbake. Vår pengestøtte vil gå til nye organisasjoner hvert år, og først ut er Røde Kors. Fokus vil være på lokallagenes arbeid for barn og unge.

Rett Strikk er et nasjonalt støtteprosjekt i regi av Garnius til inntekt for ideelle organisasjoner og som i år er dedikert Røde Kors – en organisasjon tuftet på idéen om å hjelpe mennesker både i Norge og internasjonalt.

Designleder Sigrun Gilje Hindal har selv designet den offisielle støtteprosjekt-genseren som drakten mot Bodø/Glimt tar utgangspunkt i og hun har latt seg inspirere av Røde Kors´ verdier om frivillighet og fellesskap. 

- Navnet på genseren er inspirert av Røde Kors’ sterke engasjement for et varmt og inkluderende samfunn, samt hjelpekorpsets uvurderlige innsats i både hverdagen og i krisesituasjoner, forklarer Gilje Hindal.

Garnius 3.jpg
Drakten mot Bodø/Glimt vil ta utgangspunkt i designet til MegDeg-genseren.

Trøyene som benyttes mot Bodø/Glimt vil bli produsert i begrenset opplag og siden bli auksjonert bort til inntekt for Røde Kors i etterkant av oppgjøret. På kampdag vil det også bli organisert innsamling på Haugesund Sparebank Arena.

- En organisasjon med høy integritet

Garnius vil som en del av støtteprosjektet selge MegDeg-strikkepakker hvor alt overskuddet går til Røde Kors. En strikkepakke inneholder oppskrift og komplett garnforbruk til valgt størrelse av genseren. Markedssjef Martin Fauskanger i FK Haugesund er glad for at nettopp Røde Kors støttes i årets prosjekt.

- Vi har fra mange år tilbake et godt samarbeid med Røde Kors, ikke minst på kampdag, og har også tidligere støttet organisasjonen, så tanken på å vie en av årets hjemmekamper til dette formålet var noe vi umiddelbart tente på. Røde Kors er en organisasjon med høy integritet og anseelse og spiller en sentral rolle i livet til veldig mange mennesker både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Å få være med og støtte arbeidet de bedriver er vi veldig glade for å kunne gjøre.

FK Haugesund vil også i 2022 spille en av sesongens hjemmekamper i en drakt med et eget design dedikert til en ideell organisasjon.

Annonse fra Eliteserien: