Lukrativ premie til Årets Spiller

Victoria Tangen ble Årets Spiller i 2023. For det fikk hun 10 000,- kroner i fond fra Haugesund Sparebank.

Annonse:

Victoria Tangen har markert seg som en særdeles ærgjerrig og tøff spiller på FK Haugesunds damelag. Den oppofrende spillestilen bidro sterkt til at hun ble kåret til Årets Spiller i 2022 og siden på ny i 2023.

Som damelagets beste spiller i fjor vanket det i tillegg til heder, ære og prestisje også 10 000,- kroner i fond fra samarbeidspartner Haugesund Sparebank.

- Jeg ble veldig overrasket over at det fulgte en så fin premie med det å bli kåret til Årets Spiller og er selvsagt veldig takknemlig for at Haugesund Sparebank gjør stas på meg og damelaget, sier forsvarsspilleren som er klar for en ny sesong i FK Haugesund-drakten - og er kun dager unna årets første seriekamp.

FK Haugesund sesongåpner hjemme på søndag mot Bodø/Glimt i storhallen på Vea.

I år som et av ti lag i 1. divisjon.

Bente[39].jpg
Adm. banksjef Bente Haraldson Syre i Haugesund Sparebank. Foto: Haugesund Sparebank.

Vil sette fokus på sparing i fond for kvinner

Fond er en metode for sparing og forvalting av penger. Å spare i fond innebærer at du plasserer pengene dine i verdipapirmarkedet – i  for eksempel et aksjefond. I tillegg til aksjefond, finnes det også rentefond og kombinasjonsfond. Den store fordelen med å spare i fond, er at det historisk sett har vist seg å gi bedre avkastning enn tradisjonell banksparing. 

- Vi i Haugesund Sparebank synes det er ekstra viktig å gjøre stats på årets beste spiller hos FKH sitt damelag, for å fremheve gode kvinnelige forbilder innen fotballen. Bakgrunnen for at vi ønsker å gi et fond på kr 10.000,- i gave er, ut over å hedre vinneren, å sette fokus på viktigheten av sparing for kvinner. Både innen fotball og sparing i fond er det færre kvinner enn menn som driver med dette, så det å kombinere disse to tingene tenker vi vil være et bra bidrag for å løfte frem kvinner, sier Adm. banksjef Bente Haraldson Syre i Haugesund Sparebank.

Fikk råd om fondssparing

Pengepremien på 10 000,- står nå plassert i et av Haugesund Sparebanks mange fond.

- Pengebeløpet jeg fikk står til god forvaltning i fond og jeg fikk også mange gode råd om fondssparing og aksjer med på veien i forbindelse med overrekkelsen av premien. Jeg visste noe fra før av, men på langt nær alt, sier Tangen som på tross av mange år i Haugesund-fotballen opprinnelig kommer fra Bergen.

Aksjemarkedet har historisk vist seg å gi langt bedre avkastning* over tid, enn andre investeringsformer, men færre kvinner enn menn benytter seg av muligheten til å få mer igjen for sparepengene sine.

Årets Spiller_Victoria Tangen[71].jpg
Årets Spiller Victoria Tangen fikk gode råd fra avdelingssjef Johnny Årekol ved Haugesund Sparebanks avdeling på Alti Amanda i forbindelse med opprettelsen av fondet hun fikk som takk for utmerkelsen. Foto: Haugesund Sparebank.

- En bauta i forsvaret

Trener Thomas Dahle er ikke overrasket over at Tangen på ny ble kåret til Årets Spiller - også i 2023.

- 'Vic' er enhver treners drømmespiller ettersom hun alltid går i bresjen med innsats og dedikasjon ute på banen. Hun leder gjennom eksempel og setter standarden for medspillerne. Spillestilen hennes er tøff og oppofrende og hun trekker seg aldri i dueller. For oss er hun en nøkkelspiller og det skal bli veldig kjekt å se henne på et enda høyere nivå enn i fjor nå som hun skal opp mot lagene i 1. divisjon, sier Dahle.

Søndagens kamp mot Bodø/Glimt har avspark klokken 13.00.

*Historisk avkastning er ingen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil bl.a. avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, verdipapirfondets risiko, samt kostnader. Avkastningen kan i perioder bli negativ som følge av kurstap.

Annonse fra Eliteserien: