Må opereres

Sondre Liseth mister resten av sesongen.

Lørdagen kom med en tung tilbakemelding til Sondre Liseth.

En medisinsk vurdering foretatt utenlands konkluderer med at skaden som har satt 24-åringen ut av spill må behandles i form av et operativt inngrep og at midtbanespilleren dermed mister resten av inneværende sesong.

FK Haugesund - HamKam: kjøp billetter her

Medisinsk koordinator i FK Haugesund, Ørjan Sørhus, forklarer bakgrunnen for beslutningen om å gå veien om operasjon:

- Sondre pådro seg en multitraume i ankel og fot under en løpetur på ferie i januar. Det var omfattende skader og utredningen startet da han var tilbake fra ferie. Vi koblet tidlig på nasjonal ekspertise og de første prognosene tilsa at han ville ha en rehabiliteringstid på ca. 3 måneder. Rehabiliteringen gikk ikke som forventet og det ble foretatt nye utredninger. Disse ga ingen nye svar og det ble anbefalt videre rehabilitering, med forklaring om at dette var et tilfelle som viste seg å ta lengre tid enn normalt.

Hentet inn "second opinion"

Det videre rehabliteringsløpet resulterte ikke i noen merkbar bedring og FK Haugesunds medisinsk apparat løftet derfor blikket utenlands i håp om nye svar.

- Etter å ha trappet opp treningen i det siste har foten fortsatt vært vond. Vi søkte derfor internasjonal ekspertise for en «second opinion». Svaret herfra var at denne skaden ikke vil lege seg og at operasjon er det riktige når vi har kommet til dette stadiet. Sondre har en instabilitet i et ledd i foten og det vil derfor bli foretatt en operasjon for å stabilisere det aktuelle leddet, sier Sørhus.

Inngrepet innebærer at Sondre Liseth ikke blir å se på banen i 2022, men må innstille seg på å være klar til sesongoppkjøringen til neste år. 

- Operasjonen vil skje så fort det lar seg gjøre. Rehabiliteringen etter en slik operasjon er lang og prognosene sier at han vil være kampklar 6 mnd etter operasjonen, sier FK Haugesunds medisinske koordinator.

Annonse fra Eliteserien: