Martin med ny treårskontrakt

Martin Samuelsen forlenger med FK Haugesund.

Søndag ettermiddag måtte sportslig leder Eirik Opedal på ny finne frem signeringspennen fra innerlomma. Foran han lå nemlig en treårskontrakt - myntet på vedkommende som satt på andre siden av bordet; Martin Samuelsen.

FK Haugesund - Molde: kjøp billetter her

Angrepsspilleren har vært på utgående kontrakt denne sesongen, men er nå klar for tre nye år i FK Haugesund-drakten. Til Opedals store tilfredshet.

- Vi har vært tydelige hele veien på at Martin har vært ønsket med videre og er selvsagt veldig fornøyde med at vi har fått på plass en langsiktig avtale. Dette sikrer oss en sentral spiller for de tre neste årene og Martin får på plass en avtale som gjør at han har fått avklart den umiddelbare fremtiden og bare kan fokusere på å utvikle seg som fotballspiller. Etter å ha fått starten på denne sesongen ødelagt av skade er Martin en spiller som bare vil bli bedre og bedre fremover, sier Opedal.

Martin Samuelsen står med totalt 65 kamper for FK Haugesund fordelt på to opphold som seniorspiller i klubben og har tegnet seg for 18 mål. Som ung var han også tilknyttet FK Haugesunds utviklingsavdeling.

Samuelsen 1.jpg
Martin Samuelsen er klar for tre nye år i FKH-drakten. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Startet i Djerv 1919

Martin Samuelsen tilbragte barneårene i Djerv 1919 og Vard før han i 2012 tok steget fra aldersbestemt fotball hos sistnevnte til Manchester City og den engelske storklubbens fotballakademi. Etter tre sesonger gikk ferden videre til London-klubben West Ham hvor han siden ble utlånt til flere klubber i det engelske seriesystemet.

I august 2018 satte Samuelsen siden kurs for nederlandsk Eredivisie og toppserieklubben VVV Venlo, også det på lån, før FK Haugesund og West Ham ble enige om utlånsavtale før sesongen 2019 som innebar at Martin Samuelsen spilte hele sesongen i hjembyen. 

Totalt fikk Martin Samuelsen 28 kamper og scoret seks mål for FK Haugesund det året. Siden flyttet 25-åringen tilbake til England, denne gang for spill i Hull City, før han tilbragte første halvdel av 2021 på lån i den danske Superliga-klubben Aalborg.

Sommeren 2021 returnerte derimot Martin Samuelsen til FK Haugesund - denne gang i en permanent overgang og det som var en kontrakt som strekker seg ut sesongen 2022.

Nå er det altså klart at Samuelsen som også står med tre landskamper og en scoring for Norge forlenger med tre nye år i FK Haugesund.

Annonse fra Eliteserien: