Martin tilbake mot Tromsø

Den siste av de langtidsskadde spillerne er tilbake.

Sondre Liseth. Thore Pedersen. Og Martin Samuelsen. Lista over spillere som før seriestarten i begynnelsen av april var langt unna å være spilleklare rommet tre tunge navn, men i tur og orden har trioen endelig kunnet friskmelde seg og returnere til trening og kamp for FK Haugesund. 

Rogalandsderbyet: kjøp billetter til FK Haugesund - Viking lørdag 25. juni

Da FK Haugesund lørdag ettermiddag ankom Tromsø var Martin Samuelsen som sistemann i nevnte trio endelig med og aktuell for en kamptropp igjen etter å ha mistet de 10 innledende kampene som følge av skaden han pådro seg i generalprøven mot Viking rett før serieåpningen.

Det er med andre ord mange strenger å spille på for Jostein Grindhaug før søndagens møte med Tromsø på Alfheim Stadion.

Hjemmelaget ligger før søndagens kamp som nummer ti på tabellen med 11 poeng på sine ni første kamper. FK Haugesund står med åtte poeng med en kamp mindre spilt og innehar med det 14. plassen på tabellen.

Statistikk

Alfheim er historisk sett en vanskelig bane å komme til for fotballspillere fra Haugalandet, men de siste sesongene har man sett en markant resultatmessig forbedring når man har satt kursen nordover. De åtte første møtene i norsk toppfotballs øverste divisjon endte alle med tap i Tromsø, men etter først å ha kriget til seg et uavgjortresultat i 2016 (2-2) har man siden fått med seg både en seier og ytterligere et uavgjortresultat på de fire siste kampene nord for Polarsirkelen.

Mads.jpg
Får Mads Sande revansje for tapet på Alfheim i fjor? Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Gjennnom årenes løp har de to lagene møttes ved 26 anledninger og det er de røde - og hvitstripete som kan vise til flest seire i interne oppgjør. Ved 12 anledninger har søndagens vertskap kunnet innkassere tre poeng - mot FK Haugesunds sju. Like mange oppgjør har endt uavgjort gjennom årenes løp.

Forrige sesong vant Tromsø tilsvarende oppgjør 2-0 hjemme på Alfheim etter at FK Haugesund tidligere på året hadde vunnet 3-0 hjemme på Haugesund Sparebank Arena.

Skader og suspensjoner

Sondre Liseth er tilbake i trening og fikk også et innhopp i forrige helgs treningskamp mot Brann, men matches forsiktig etter sin skade og spares derfor trolig til søndagens oppgjør. Alexander Søderlund står også over kampen i Tromsø som følge av en akilles-skade. Ellers er samtlige spillere tilgjengelig for Jostein Grindhaug & Co.

Hjemmelaget har også hatt en skadeplaget sesonginnledning, men går til søndagens kamp med tilnærmet toppet mannskap.

Her ser du kampen

Søndagens kamp sendes på Eurosport+ og Discovery+, og du kan også følge oppgjøret direkte på Radio 102.

Avspark klokken 18.00.

Annonse fra Eliteserien: