Mathea er på plass

Mathea Fidjeland blir vinterens fjerde forsterkning til FK Haugesund.

Vinterens fjerde forsterkning til FK Haugesunds damelag er et faktum. I forrige uke ble 17 år gamle Mathea Fidjeland klar for spill i hvitt og blått kommende sesong og styrker med det forsvarsrekka før sesongen som venter i 2. divisjon.

- Jeg begynte å spille fotball da jeg gikk i første klasse tror jeg. Vi hadde eget lag på Vea frem til jeg var 14-15 hvor vi slo oss sammen med Kopervik. Etter det spilte jeg en kort periode også i Avaldsnes, før jeg veldig spontant begynte på Lundeneset Videregående og valgte å spille for Ølen. Nå har jeg flyttet hjem igjen til Vea og tar idrettsfag i Kopervik. 

Nest yngst på laget

Fidjeland blir FKH-troppens nest yngste innslag, født kun noen måneder før Linneah Henriquez som er damelagets aller yngste spiller. Hun blir også den aller første spilleren fra Vea til å spille for FK Haugesunds damelag.

- Jeg håper å få spilletid denne sesongen, men jeg er egentlig mest opptatt av å utvikle meg mest mulig og se hvor langt jeg kan komme som spiller. Forhåpentligvis vil jeg få stadig mer spilletid etterhvert. Jeg har mesteparten av karrieren foran meg og god tid til å bli god, sier 17-åringen.

IMG_20230130_193641[75].jpg
Mathea Fidjeland blir en av de aller yngste spillerne i årets tropp.

Innholdsrik CV

17-åringen har sin unge alder til tross rukket å bokføre flere klubber på fotball-CVn. Fidjeland har tidligere trukket i draktene til både Vedavåg, Kopervik, Avaldsnes og Ølen før hun nå gjør FK Haugesund-spiller av seg - og har også erfaring fra tidligere med spill på kretslag.

- Som spiller er jeg nok en som er glad i å gå i dueller og den fysiske biten av spillet. Ellers har jeg et godt venstrebein og god pasningsfot. Blant annet har jeg god presisjon i de lange oppspillene, sier Fidjeland.

Store utviklingsmuligheter

Trener Thomas Dahle ser store utviklingsmuligheter i den unge spilleren han har signert.

- Mathea er i utgangspunktet en stopper/back som har en meget bra venstrefot. Hun er fysisk tøff og uredd i spillestilen. Vi ser at Mathea er en spiller som har et uforløst potensial, men hun skal få tid til å bli kjent med nivået og matche henne fornuftig i starten.

Mathea Fidjeland har allerede rukket å bli varm i FKH-trøyen og fikk et innhopp da FK Haugesund lørdag slo Fyllingsdalen i treningskamp.

Annonse fra Eliteserien: