Mikkel skrev proffkontrakt

15 år gamle Mikkel Hope nådde milepæl.

De som har holdt seg oppdatert på de mange landslagsuttakene som har involvert FK Haugesund-spillere på aldersbestemte nivåer kan ikke ha unngått å merke seg navnet Mikkel Hope. 15-åringen fra Stord har figurert i flere landslagsuttak på G16-nivå denne våren og sommeren og skal i begynnelsen av august på ny representere Norge - denne gang som en av tre FKH-spillere i Åpent Nordisk Mesterskap.

Stordabuen, som startet karrieren i Trott og siden fortsatte i Stord Fotball før han til 2021-sesongen ble FK Haugesund-spiller på permanent basis etter å ha hospitert med klubben tidlige, reiser dessuten på landslagssamlingen med nok en milepæl unnagjort. Nemlig den første proffkontrakten.

Hardt arbeid ligger til grunn

Fredag formiddag skrev høyrebacken som fyller 16 år 8. august og til daglig er å finne i aksjon for FK Haugesunds G16- og G19-lag under sin aller første profesjonelle kontrakt med FK Haugesund.

- Det føles stort så klart og kommer som nok en bekreftelse på at jeg har tatt store steg som spiller de siste årene. Jeg har jobbet hardt for å komme hit hvor jeg er nå og tenker at det er fortjent med tanke på utviklingen min og alt arbeidet jeg har lagt ned, sier 15-åringen i forbindelse med signeringen på Haugesund Sparebank Arena fredag formiddag.

Og målsettingen som spiller er klar.

- Jeg ønsker å bli så god som mulig og kunne leve av fotballen en dag. Målet er å spille på høyest mulig nivå - for eksempel i Premier League, sier Hope som begynner på videregående skole når han returnerer fra Åpent Nordisk Mesterskap i midten av august.

IMG_20220729_132823.jpg
Sancheev Manoharan, Mikkel Hope og Øyvind Hompland på signeringsfredagen.

Moderne backtype

Like fornøyde som spilleren selv var også G16-trener Øyvind Hompland og utviklingssjef Sancheev Manoharan fredag ettermiddag. Sistnevnte trekker spesielt frem Hopes menneskelige kvaliteter når han forklarer hvorfor 15-åringen tilbys proffkontrakt allerede nå.

- Mikkel er en moderne backtype med høy løpskapasitet og stor motor, men det er karakteren og de menneskelige verdiene hans som har vært utslagsgivende for at han nå blir tilbudt proffkontrakt. Han er en type spiller som passer veldig godt inn i måten vi ønsker å utdanne spillere på. Han er både målrettet og hardtarbeidende samt disiplinert og holder høyt nasjonalt nivå i sin posisjon som høyre back, sier Manoharan.

Hope, som tidligere har vært innom også Brann-systemet, har kvaliteter både defensivt og offensivt som spiller.

- Han er veldig god 1 mot 1 i det defensive og flink til å engasjere seg offensivt, og så er det selvsagt også en del områder hvor han må jobbe for å utvikle seg før vi forhåpentligvis ser han i aksjon på A-laget om 3-4 år. Det er realistisk med tanke på innstillingen hans til trening og utvikling. Han har først og fremst blitt god fordi han har jobbet hardt for det over mange år.

Anerkjennelse til Kraftakademiet

At nok en ung spiller tilbys proffkontrakt er selvsagt en stor fjær i hatten også til Kraftakademiets leder oog trenere.

- Det er først og fremst et skulderklapp til Mikkel og familien hans samt til samarbeidsklubbene han har vært i tidligere og til trenerne i Kraftakademiet som har jobbet målrettet med han de siste årene. Mikkel har vært en del av utviklingsavdelingen vår i flere år og særlig de siste sju månedene har utviklingen hans skutt fart - også på det norske G16-landslaget - så det er en bekreftelse på at vi gjør ting riktig med tanke på utviklingsarbeidet i klubben.

Annonse fra Eliteserien: