Møter annet formlag

Storm i kastene da damelaget forberedte seg til søndagens kamp mot Os.

Søndag er det duket for den 18. serierunden i damenes 2. divisjon. Med fem serierunder igjen å spille spisser det seg ytterligere til på tabellen og søndagens kamp borte mot Os føyer seg bare inn i rekken av kamper som kan vise seg direkte utslagsgivende når status gjøres opp i slutten av oktober.

2. divisjon: tabell og terminliste

Os startet sesongen svakt, men har etterhvert fått skikkelig sving på sakene med et lag som har brukt våren godt med tanke på å spille inn mange nye spillere. Etter sommeravbrekket har klubben fra andre siden av Bjørnafjorden fremstått i en helt annen forfatning og levert flere sterke og poenggivende prestasjoner. Senest seier 2-0 borte mot Vidar forrige helg. 

Med sine ni poeng ligger vertene som nummer 11 på tabellen, mens FK Haugesund før helgens runde ligger som nummer fem med tretti poeng. Nærmeste utfordrer til femteplassen - Loddefjord - ligger fire poeng bak.

Linneah H.jpg
Linneah Henriquez på fredagens trening.

Høstformen fortsetter

FK Haugesund kan på sin side se tilbake på en veldig sterk høstsesong så langt og har satt seg selv i en gunstig posisjon med tanke på å erobre en av de ettertraktede topp 5-plasseringene denne sesongen.

Sist helg ble Klepp 2 beseiret 2-0 i Haugesund Idrettspark - den fjerde seieren av seks mulig etter re-starten i august - og ellers har Thomas Dahle sett sine spillere spille jevnt med begge de to suverene topplagene Fyllingen (0-1) og Viking (1-1) på bortebane.

Forberedelsene til søndagens kamp på legendariske Kuventræ Stadion - en arena som faktisk huset Eliteseriefotball tilbake i 1975 - har pågått gjennom hele uken og fredagens økt i vinden på Gym 5 ble brukt til å drille spillprinsipper før søndagens oppgjør.

Seier i mai

Tidligere denne sesongen møttes FK Haugesund og Os i Haugesund Idrettspark - en kamp FKH vant hele 5-1 tilbake i mai. Målscorere den gang: Christina Ambjørndalen, Birte Øvsthus, Linneah Henriquez, Thea Knutsen og Solfrid Hetleflåt Bråthen. Sistnevnte er også toppscorer i FK Haugesund med 10 seriemål så langt i 2022, tett fulgt av Birte Øvsthus med åtte fulltreffere.

Tiril Kvarven er på vei tilbake fra hjernerystelsen som har satt henne på sidelinjen denne høsten, men oppgjøret mot Os kommer fortsatt for tidlig for bømlingen. Ellers disponerer Thomas Dahle tilnærmet fullt lag i søndagens kamp.

Søndagens kamp mellom Os og FK Haugesund har avspark klokken 14.00 på Kuventræ Kunstgress.

Annonse fra Eliteserien: