Møter nytt topplag

Søndag står Bryne for tur på Djervbanen for Anna Ferkingstad. Foto: Sportskollektivet.

Et Bryne-lag som står med fire strake seire og som sakte, men sikkert har klatret stadig høyere på tabellen er det som venter for FK Haugesunds damelag på Djervbanen søndag ettermiddag. Gjestene fra Jæren kan blant annet se tilbake på en råsterk 1-0 seier mot Fyllingsdalen i slutten av mai og har med det spist seg helt opp i ryggen på bergenserne på tabellen.

For FK Haugesund venter nok en hjemmekamp, sist runde beseiret man Vidar med 2-0 i Haugesund Idrettspark, og muligheten for å spise seg inn på lagene som pr. i dag utgjør topp fem på tabellen. Før søndagens runde er det tre poeng opp til Avaldsnes 2 som for øyeblikket innehar den viktige femteplassen.

FK Haugesund og Avaldsnes møtes siden på Karmøy i siste oppgjør av vårsesongen neste helg. 

Jubel damer.jpg
Mer jubel i vente for FK Haugesund på søndag? Foto: Sportskollektivet

Fortsetter Hetleflåt Bråthen scoringsformen?

Trener Thomas Dahle må klare seg uten Victoria Tangen og Sunniva Einarsen i søndagens kamp, men kan glede seg over at Solfrid Hetleflåt Bråthen for alvor har fått det til å løsne foran motstanderens mål med to scoringer i forrige kamp og at Anna Østrem har mønstret på FKH-skuta for sommeren. Østrem fikk sin debut sist helg.

Bryne har på sin side tre spillere som viser godt igjen på toppscorer-statistikken for 2. divisjon med både Karina Fløysvik Hæåk (7) og Heidi Byberg og Tuva Seland Karlsbakk (begge 5) som lagets største offensive trusler. 

Med til historien hører det også at av Brynes så langt ni spilte kamper har hele seks blitt spilt hjemme på Jæren. Av sesongens tre bortekamper har laget tapt to og vunnet en. Det er med andre ord duket for et helt åpent oppgjør på Djervbanen søndag ettermiddag.

I kategorien "kuriositet" er det før oppgjøret også verdt å nevne at Live Sel, søsteren til FK Haugesunds assistenttrener Even Sel, står med én opptreden for søndagens motstander denne sesongen og fort kan bli involvert også i Haugesund Idrettspark.

Avspark klokken 14.00. Gratis adgang.

Du kan også se oppgjøret direkte på Haugesunds Avis/Direktesport.

Annonse fra Eliteserien: