Målrikt da gatelaget møtte gode jærbuer i Macron Arena.

Nesten to år etter at gatelaget sist spilte kamp kunne man endelig finne frem kapteinsbind, draktsett og vimpel for overrekkelse igjen mandag ettermiddag. Etter halvannet år med nedstengning som følge av korona var det nemlig duket for treningskamp i Macron Arena (Haugarhallen) mot Bryne FK.

Jærbuenes gatelag er nystartet av året, men kom fra en meget sterk andreplass i regionturneringen i Stavanger tidligere i høst og viste seg som et meget bra lag med gode individuelle ferdigheter i det som skulle bli en meget severdig kamp.

Publikumsvennlig kampforløp

Det var da også Bryne FK som tok ledelsen mandag ettermiddag, men FK Haugesund kjempet seg tilbake i kampen og utlignet tidlig til 1-1. Like før dagens velmeritterte dommer, Geir Charles Grindheim, blåste til pause var dog gjestene frempå igjen og kunne gå til hvilen med ledelsen 2-1.

Trenertrioen til FK Haugesund fikk benyttet anledningen i pausen til å komme med nye instruksjoner - og i andre omgang var det et FK Haugesund som lå bedre samlet og strukturert man fikk se i Haugarhallen. Det skulle gi umiddelbar uttelling.

Før man visste ordet av det var kampen snudd til 3-2 ledelse til hjemmelaget, bare for gjestene fra Bryne til først å utligne og siden på ny ta føringen i oppgjøret. Og slik fulgte lagene hverandre frem til resultattavla viste 5-5 og dommeren blåste for full tid.

Alt i alt en meget god prestasjon av et kamprustent FK Haugesund mot et godt og solid besatt Bryne-lag.

Pauseprat.

- En sterk prestasjon

Samfunnsansvarlig Runar Nordvik i FK Haugesund la ikke skjul på at det var deilig å endelig være tilbake i kampmanesjen igjen.

- Vi har en god treningshverdag i FK Haugesund med godt fremmøte og to treninger i uka, men det å spille kamp er noe helt spesielt og noe spillerne helt klart har savnet. I dag leverer laget en meget sterk prestasjon mot en god motstander og ikke minst var det kjekt å se hvordan spillerne responderte på pausepraten og tok til seg instruksene fra sidelinjen.

Nå venter flere treningskamper fremover.

- Vi håper å få til minst en, kanskje to treningskamper til før nyttår for å videreutvikle laget i kamp. Det bor mye fotball i disse spillerne, og den beste treningen vi kan få med tanke på å utvikle relasjoner og ferdigheter er å måle oss mot en motstander på den andre banehalvdelen.

Kampene til gatelagene spilles 7 mot 7 og med løpende innbytter. Totalt 12 spillere var i aksjon for hjemmelaget i tillegg til trenere og øvrig støtteapparat i Haugarhallen denne mandagen.

Vil du spille for gatelaget til FK Haugesund?

Ønsker du å spille for Gatelaget til FK Haugesund? Ta kontakt med samfunnsansvarlig Runar Nordvik på enten mail eller telefon (92090270).

Det stilles ingen krav til ferdigheter - kun at du synes det er kjekt å være en del av et fellesskap og ha faste rammer/holdepunkter i uka.