Ned med flagget til topps

FK Haugesund tapte 0-3 mot Brann. Foto: Sportskollektivet.

Annonse:

Det var nok mange som fryktet det verste da gjestene fra Bergen gjorde 1-0 etter kun 80 sekunders spil i onsdagens cupkamp på Haugesund Sparebank Arena, men FK Haugesund reiste seg etter den tidlige smellen og gjorde det veldig vanskelig for Brann å komme til målsjanser de første 45 minuttene.

En enorm arbeidsinnsats av spillerne sørget for at det måtte et meget pent Brann-angrep til etter 26 minutter for å doble ledelsen. FK Haugesunds beste mulighet før hvilen kom da Kristine Nybru slo et frispark hardt og lavt inn foran mål, men ingen av lagvenninnene fikk satt en fot på ballen som siden strøk utenfor stolpen.

FK Haugesunds heroiske innsats ble ikke mindre etter hvilen og Ida Natvik hadde en stor mulighet til å redusere tidlig i andre omgang. Dog uten hell. Publikum måttte siden vente til det 86. spilleminutt før Toppserie-laget gjorde sitt tredje mål for dagen, men frem til dess var det langt mellom Branns muligheter etter pause.

Enorm moral og mentalitet

Sportsklubben fra Bergen tar seg dermed fortjent videre til tredje runde i NM, mens FK Haugesund, tross tap, kan ta med seg en positiv erfaring fra møtet med et av landets beste lag når de møter Øvrevoll/Hosle i 1. divisjon til helgen.

- Jeg er så utrolig stolt og fornøyd med måten spillerne håndterer denne kampen på. Den mentaliteten og moralen vi viser mot en så god motstander er helt enorm og vi er faktisk litt skuffet over å tape 3-0 i dag. Vi erkjenner at Brann er et mye bedre lag enn oss, men vi reiser oss etter å ha fått en fryktelig åpning på kampen og vi spiller helt frem til kampslutt før det blir 3-0. Det viser at når vi jobber sammen strukturelt og relasjonelt så er vi vanskelige å bryte ned. Nå håper jeg vi klarer å ta med oss moralen herifra gjennom resten av sesongen, og allerede mot Øvrevoll Hosle til helgen, oppsummerer trener Thomas Dahle onsdagens kamp.

Se bilder fra dagens kamp. Foto: Sportskollektivet.