Nederlender til FK Haugesund

Daan Huisman ble klar på Deadline Day.

Annonse:

Det ble som ventet aktivitet i korridorene på Haugesund Sparebank Arena på overgangvinduets siste dag. Nederlandske Daan Huisman ble nemlig klar for FK Haugesund torsdag ettermiddag og presentert for de fremmøtte som fulgte Deadline Day i VAR BAR på Haugesund Sparebank Arena torsdag kveld.

Fra nederlandsk Eredivisie

Huisman (21) kommer fre den nederlandske toppserieklubben Vitesse Arnhem, er en offensiv midtbanespiller og måler 189 centimeter på strømpelesten. Det er med andre ord en spiller som ruver i terrenget som slutter seg til FK Haugesund - i første omgang ut denne sesongen.

- Jeg tenker at dette er en fin mulighet for meg og noe annet enn det jeg er vant med fra Nederland. Dette blir en ny erfaring for meg etter å ha vært 11 år i Vitesse og det å komme til et nytt land tror jeg vil gjøre meg godt og gi meg mange nye impulser og erfaringer. 

Rikelig med erfaring

Daan Huisman kommer til FK Haugesund med 59 kamper i bagasjen for Vitesse i hjemlig serie, cup og europacup og tilbragte forrige sesong på utlån til VVV Venlo på nivå 2 i Nederland hvor han fikk totalt 37 kamper.

- Jeg er en høyrebent og teknisk midtbanespiller, ganske stor og god på hodet. En typisk boks til boks-spiller med et tungt skudd. Jeg tror jeg er en god allround-spiller med evnen til å score mål, sier den tidligere lagkameraten til Sondre Tronstad i Vitesse Arnhem.

DH 3.png
Daan Huisman har skrevet under en kontrakt for resten av sesongen 2023.

Tronstads klare anbefaling

Nevnte Tronstad har hatt en finger med i spillet for at Huisman nå blir å se på Haugesund Sparebank Arena.

- Sondre fortalte masse fint om klubben og byen og anbefalte meg å takke ja til denne muligheten. Han er en veldig fin fyr som har lagt inn mange gode ord i denne prosessen, sier Huisman om den tidligere FK Haugesund-spilleren som nå er å finne i engelske Blackburn.

Sportslig leder Eirik Opedal var, som øvrige kollegaer som fikk landet spilleroverganger i fotball-Norge på Deadline Day, fornøyd da alle signaturer var på plass torsdag ettermiddag.

- I Huisman får vi, ikke bare fysikk og muskler, men også en kreativ spiller og god ballbehandler på midten. Det er kvaliteter vi vil ha god bruk for utover høsten. Daan kommer rett fra sesongoppkjøring i Nederland og er kampklar allerede på søndag mot Molde.

Huisman har signert en kontrakt som i første omgang strekker seg ut inneværende sesong, og etter signeringen hadde Huisman siden sin første treningsøkt med nye lagkamerater på Trimeriet torsdag ettermiddag. Fredag formiddag er han å finne på treningsfeltet på Haugebanen fra klokken 11.

Annonse fra Eliteserien: