Ny daglig leder i FK Haugesund

Martin Fauskanger blir FK Haugesunds nye administrative overhode.

Mandag ble det klart. Martin Fauskanger går fra stillingen som markedssjef i FK Haugesund til stillingen som klubbens nye daglige leder. Fauskanger etterfølger med det John Harald Log, som trakk seg av helsemessige årsaker tidligere i sommer. Det er en daglig leder med klare tanker om hvordan han ønsker å bruke mulighetene som følger med oppgavene, og ansvaret i stillingen som nå er på plass som FK Haugesunds nye administrative overhode.

- Det blir spennende å ta fatt på nye oppgaver på Haugesund Sparebank Arena. Jeg kjenner klubben godt etter hvert, både som supporter og sponsor gjennom mange år og nå etter å ha vært markedssjef her det siste halvannet året, sier Fauskanger.

Allsidig markedssjefstilværelse

Martin Fauskanger tiltrådte våren 2021 som markedssjef og har i tillegg til de mer tradisjonelle markedsoppgavene også fått prøve seg på en lang rekke øvrige områder i fotballklubben. Det tror 35-åringen vil komme godt med når han nå går over i ny stilling.

- Litt av nøkkelen til å lede en bedrift på en god måte, er å vite hva som foregår, og hvilke arbeidsoppgaver hver og en har. De siste årene har jeg vært hjelpetrener i akademiet, oppmann, leder for Haugesund Stadion, vært Maakeungen, oppdatert nettsider og sosiale medier, vært medic på benken til FKH2, jobbet med marked, vært sportslig koordinator, tråkket banen, vært konstituert daglig leder og stått i oppvasken på kjøkkenet. Jeg er glad i klubben, supporterne og menneskene i og rundt klubben.

IMG_20220812_153206.jpg
Martin Fauskanger vil se FK Haugesund i Europa igjen.

Vil styrke fundamentet

Før Martin Fauskanger, opprinnelig bergenser, tiltrådte i FK Haugesund for halvannet år siden, kunne han se tilbake på en innholdsrik yrkeskarriere som både bank- og reklamemann og som en av fire gründere som i sin tid startet Skandinaviske Sportsimport og det som siden ble starten på utstyrsleverandøren Macrons inntog på det norske markedet. Og målsettingen som daglig leder er klar; plattformen som FK Haugesund er bygget på skal bli enda mer robust og stødig.

- Mitt langsiktige hovedmål er å gjøre klubben bærekraftig uavhengig av spillersalg. Det har vært en tradisjon at vi MÅ selge for å gå i balanse. Det er ofte små endringer som skal til for å effektivisere driften og hente ut marginer. En må skille mellom «må ha» og «kjekt å ha». Jeg heier på Kraftakademiet, og håper regionen får glede av flere egenutviklede, lokale spillere. Det gir oss også enda større avanse på eventuelle spillersalg. Det er også veldig spennende å se at vi klarer å bygge et godt damelag med bærekraftig økonomi. 

Det overordnede målet er også krystallklart. God klubbdrift skal gi sportslig suksess og FK Haugesund skal være en klubb som er med og kjemper i toppen av norsk fotball og på ny skal ut i Europa.

- Jeg drømmer om å vinne noe med FK Haugesund. Vi har vært i Europa og i cupfinale. Vi har vunnet bronsemedalje. Der skal vi igjen.

Et naturlig valg

FK Haugesunds styreleder, Christoffer Falkeid, forklarer at det var naturlig å se til egne rekker når ny daglig leder skulle ansettes.

- Martin har imponert styrene med hvordan markedsavdelingen har fått et løft etter hans inntreden – både prosessuelt og resultatmessig. Når han nå rykker opp som daglig leder, forventer vi at dette skal gi et løft for hele klubben – både sportslig og administrativt. Alt henger sammen med alt, sier Falkeid i forbindelse med ansettelsen.

Med ny tittel og større ansvarsområde følger likevel flere av de tidligere oppgavene fra stillingen som markedssjef. FK Haugesund ønsker å dra veksler på arbeidet som Fauskanger har lagt ned i den kommersielle driften av klubben også i fortsettelsen.

- Martin blir en kommersiell daglig leder og vil fremdeles ha ansvar for markedsavdelingen, sier Falkeid.

Presse:

Styreleder Christoffer Falkeid – tlf. 922 48 484. 

Daglig leder Martin Fauskanger – tlf. 940 55 505.

 

Annonse fra Eliteserien: