Ny keeper på plass

Rutinerte Aslak Falch er nytt tilskudd til keeperteamet i FK Haugesund.

Tidligere denne uken ble det kjent at Amund Wichne ville miste hele 2024-sesongen som følge av en korsbåndsskade, noe som gjorde det påkrevet å hente inn et nytt tilskudd til keeperteamet.

Nå er det klart at Aslak Falch blir ny FK Haugesund-keeper.

Den erfarne sisteskansen skrev fredag under en kontrakt som strekker seg ut sesongen 2024 og kan med det legge FK Haugesund til en pen liste av klubbadresser som 31-åringen har hatt gjennom årene.

- Jeg har kun gode ord å si om FK Haugesund og spilte vel kamp min første kamp her i 2012 som Sandnes Ulf-keeper. Siden ble jeg godt kjent med Kamil i løpet av min tid i Vålerenga og jeg ser frem til å få ny input og nye impulser fra det som er en av landets beste keepertrenere. Jeg har kjent på en veldig lyst til å komme i gang igjen jo nærmere seriestart vi har kommet og har brukt den siste tiden til å holde formen ved like gjennom treninger med Viking, sier Falch.

Aslak F.jpg
Aslak Falch har skrevet under en kontrakt som strekker seg ut sesongen 2024.

Kjenner FKH-keeperne

Falch kan vise til spill for Viking, Sandnes Ulf (i to perioder), Hødd, Vålerenga, svenske Norrköping og Sarpsborg 08 etter å ha gått gradene i moderklubben Hundvåg.

- Jeg har ikke spilt med Egil og Amund tidligere, men kjenner begge. Egil holdt nesten på å ende opp i leiligheten min i Sandnes den gang jeg dro til Oslo og Vålerenga, og jeg ser frem til at vi skal få det beste ut av hverandre her i Haugesund. Det å komme til en ny klubb og nye omgivelser er alltid bra med tanke på å hele tiden utvikle seg som keeper, sier Falch i anledning av at han nå er FK Haugesund-spiller.

FK Haugesund-mentalitet

31-åringen kommer til FK Haugesund på fri overgang etter at kontrakten med Sandnes Ulf gikk ut ved sesongslutt.

- Med skaden til Amund var vi tvunget til å hente inn en ny keeper. Heldigvis var Aslak tilgjengelig. I han får vi en erfaren og god keeper som blir et veldig fint tilskudd til spillergruppa. Aslak får veldig gode skussmål fra tidligere keepertrenere og er en utpreget lagspiller som går til hver trening med et ønske om å bli bedre. Kort og godt en eksponent for den mentaliteten vi i FK Haugesund ønsker å bli assosiert med, sier sportslig leder Eirik Opedal.

Falch har spilt over 200 offisielle kamper fordelt på sine tidligere klubber og har tidligere også representert Norge på aldersbestemte landslag fra G16 og opp til U21-nivå.

Keeperen får drakt nummer 22 i FK Haugesund.

Annonse fra Eliteserien: