Nytt angrepsvåpen har signert

Ismael Seone er vinterens sjette signering.

Annonse:

22. januar trekker vi vinterens sjette signering opp av hatten. Denne gangen er det Ismael Seone som slutter seg til FK Haugesund for de fem neste årene. Kontrakten med den unge angrepsspilleren fra hovedstaden Ouagadougou i Burkina Faso ble signert mandag ettermiddag.

Sesongkort: fast plass til best pris i 2024

Seone er 18 år gammel og anses for å være et av Burkina Fasos aller største angrepstalenter. Tilbake i juni ble han for første gang kalt inn til det burkinske a-landslaget før Africa Cup of Nations-kvalifiseringskampen mot Kapp Verde etter å ha lagt beslag på tredjeplassen over toppscorere i hjemlig serie i 2022/23-sesongen - en sesong han tilbragte på utlån fra moderklubben Salitas i Ouagadougou til divisjonskollegaen FC Vitesse fra Bobo-Dioulasso - landets nest største by. Det vekket europeisk interesse for den unge angrepsspilleren.

- Det har vært en del interesse fra europeiske klubber, men da FK Haugesund kom på banen i fjor høst fikk jeg umiddelbart en god følelse og veldig lyst til å reise til Norge, sier Seone.

Kommer fra 35 varmegrader

Angrepsspilleren landet på et vinterkjølig Helganes for halvannen uke siden og har allerede rukket å kommme godt inn i sin nye fotballtilværelse i Haugesund. Blant annet tegnet han seg for et av målene da FK Haugesund slo SK Vard i årets første treningskamp på lørdag. Likevel er det å komme til snø og kulde på Haugalandet en stor overgang fra 35 varmegrader i hjemlandet Burkina Faso.

- Det er veldig kaldt her, men det skal gå fint. Jeg har allerede funnet meg godt til rette, sier 18-åringen i forbindelse med mandagens signering.

Ismael Seone blir med det vinterens sjette signering etter at Morten Konradsen, Hlynur Freyr Karlsson, Anton Logi Ludviksson, Emir Derviskadić og Jong-min Seo alle har ankommet Haugesund Sparebank Arena siden sesongslutt i fjor.

- Jeg er en allsidig angrepsspiller som har et ganske stort register av avslutningsferdigheter. Klubben har signalisert at den har tro på meg og at jeg skal få tid til å vokse meg inn i ting, men jeg håper å vise meg frem fra en god side så fort som mulig, sier Seone.

IMG_3229.jpg
Ismael Seone skal spille med måken på brystet de neste fem årene.

En lang prosess

Sportslig leder Eirik Opedal forteller at jakten på angrepsppsilleren fra Burkina Faso begynte for flere måneder siden.

- Vi ble oppmerksomme på Ismael i fjor høst. På den tiden var det flere klubber som ønsket å hente han, men vi fikk presentert tankene våre om hvordan han kan utvikle seg hos oss på en god måte og det ble avgjørende for at han valgte å komme hit i stedet for å dra et annet sted i Europa. Han er kun 18 år og vil møte en ny fotballkultur her i Norge, men han er er en veldig spennende spiller og vi både håper og tror at han vil finne seg til rette og få ut hele potensialet sitt hos oss, sier Opedal.

Bevisst satsing på afrikanske spillere

Ankomsten til Seone føyer seg inn i rekken av afrikanske spillere som har kommet til FK Haugesund den siste tiden. Det er et ledd i en bevisst strategi fra klubben sin side.

- Vi har over tid jobbet mye med å få på plass et bra nettverk og knytte gode kontakter på det afrikanske kontinentet, noe som har åpnet nye dører for oss. I strategiplanen er Afrika et definert område hvor vi aktivt skal søke etter nye spillere og vi har også rigget oss med et godt mottaksapparat utenfor banen her i Haugesund som sikrer spillerne språkundervisning, trygge rammer og oppfølging i hverdagen samt en god bosituasjon. Dette er en satsing vi bruker mye ressurser på, men som vi også har forventninger til at vil lønne seg sportslig, sier FK Haugesunds sportslige leder.

Ismael Seone har skrevet under en kontrakt som strekker seg ut sesongen 2028.

Annonse fra Eliteserien: