- Ønsker mer tid til familien

Christian Grindheim gir seg som rekruttrener i FK Haugesund.

Annonse:

Etter to sesonger som hovedtrener for FK Haugesunds rekruttlag velger Christian Grindheim ved årets slutt å gi seg i Kraftakademiet. Årsaken er et ønske om å få mer tid med familien.

- Trenergjerningen er altoppslukende og jeg ser at tiden ikke strekker til med tanke på å tilbringe så mye tid med familien som jeg ønsker. Barna mine har kun en ungdomstid og jeg har veldig lyst til å følge de opp mer enn det å være fulltids fotballtrener tillater. 

Debutsesongen som trener endte med opprykk til 3. divisjon, mens rekruttene i år måtte ta den tunge turen ned igjen i 4. divisjon. To lærerike år, om enn på hver sin måte.

- Det har vært veldig lærerikt og noe helt nytt. Jeg har hatt både gode og dårlige opplevelser som trener, men for meg har det vært veldig kjekt å jobbe med både Paul Andre og spillerne. Det har vært mye press på unge gutter denne sesongen som jeg tror de kommer til å dra nytte av i årene som kommer. 

Bratt læringskurve

Christian Grindheim var opprinnelig tiltenkt en assistentrolle på FKH 2, men endringer i trenerkabalen i klubben før sesongen 2020 resulterte i at den tidligere spilleren snart satt med hovedansvaret for laget.

- Jeg skulle egentlig inn i en assistentrolle, men så ble Bull flyttet opp som assistent på a-laget etter kort tid og da takket jeg ja til å overta hovedansvaret. Læringskurven ble veldig bratt og i tillegg satte corona sitt preg på det første året og bidro til at det ble en veldig spesiell oppladning til den første sesongen min som trener.

CG trening.jpeg
Etter to sesonger som rekruttrener i FK Haugesund takker Christian Grindheim for seg ved årsslutt.

Mye ved trenerrollen ble som ventet, men det var også sider ved trenergjerningen han ikke helt så omfanget av da han gikk fra å være spiller og over i jobben med å utvikle unge spillere.

- Som trener for så unge spillere ender du fort opp med å få atten ekstra unger. De er veldig lærevillige og spør, graver og lurer på alt så du må være tilgjengelig og følge de opp hele døgnet. 

Blanke ark 

Etter å jobbet med fotball, enten som spiller eller som trener, i over 20 år kan det være at fremtiden bringer noe helt annet. Akkurat hva vet ikke Grindheim enda.

- Akkurat nå stiller jeg med helt blanke ark og har egentlig ingen veldig klar formening om hva jeg ønsker å gjøre, men det å starte med blanke ark er også spennende. Jeg gikk rett fra å være spiller til å bli trener etter kun en ukeslang ferie og burde kanskje tatt et lengre avbrekk enn jeg gjorde. Nå håper jeg for første gang siden jeg var 16-17 år endelig å få fri i helgene, sier Grindheim.

- En klubblegende

FK Haugesunds sportslige leder Eirik Opedal legger ikke skjul på at det er med tungt hjerte FK Haugesund gir slipp på en av klubbens aller største profiler gjennom tidene.

- Christian har legendestatus i korridorene her og det er selvsagt vemodig at han gir seg etter denne sesongen, men samtidig har jeg forståelse for at han ønsker å løfte blikket litt og se hvilke muligheter som byr seg andre steder etter et helt liv innen fotballen. Han har vært en enorm ressurs i FK Haugesund - både som spiller og trener - og vil helt sikkert også bli det hos sin neste arbeidsgiver. Mentaliteten og vinnerinstinktet hans bør være ettertraktet og relevant for mange bransjer, sier Opedal.

Foruten to år som rekruttrener i FK Haugesund har Christian Grindheim også vært en sentral spiller i to perioder. Først mellom 2000 og 2004 og siden i tre nye sesonger etter at han kom tilbake til klubben før 2018-sesongen. Totalt står Grindheim med 202 offisielle kamper for FK Haugesund og han har også representert det norske landslaget ved 54 anledninger.

Annonse fra Eliteserien: