Overrakte 400 000,- fra #JENTERVILMER

Sparebanken Vest støtter damesatsingen i FK Haugesund.

Annonse:

I forrige uke spilte FK Haugesund kanskje sin største kamp for året da de tok imot Brann i 2. runde av cupen. Riktignok endte det med tap, men etter kampen ble stemningen i garderoben fort god igjen da banksjef Nina Hopsdal og seniorrådgiver Lene Ognøy Foss i Sparebanken Vest kom på besøk på vegne av bankens egen kampanje #JENTERVILMER.

Med seg hadde de en meget generøs gave til damelaget.

#JENTERVILMER: les mer om kampanjen

Hopsdal og Ognøy Foss delte nemlig ut 400 000,- kroner til damesatsingen i FK Haugesund – som enda et bidrag fra en kampanje som flere klubber på Vestlandet allerede har nytt godt av.

Vil sikre like muligheter

Ambisjonen med kampanjen er å løfte jentefotballen og sikre like muligheter. Målet er å gi flere klubber muligheten til å løfte tilbudet og satsningen på jentefotballen, gjennom å gi støtte til treningsleir, trenerkompetanse og fotballdag. I tillegg har flere klubber blitt tatt opp i en fadderordning som skal løfte kompetansen på jentefotball.

- Nå er vi kommmet for å muntre dere litt opp, kunne Hopsdal og Ognøy Foss fortelle spillere og støtteapparat som fortsatt kjente på tapet og cupexiten.


Slik artet overrekkelsen seg.

Sammen med NHH har #JENTERVILMERR gjennomført en undersøkelse blant spillere, foreldre og trenere i fotballklubber på Vestlandet. Undersøkelsen viser blant annet at jenter i fotballen opplever lavere forventninger fra omverdenen enn de har til seg selv. Både foreldre og trenere undervurderer deres ønske om å utvikle seg som fotballspillere.

Ta jentene på alvor!

Målet er å gi flere klubber muligheten til å utvide tilbudet til jentene, gjennom å gi støtte til treningsleir, trenerkompetanse og fotballdag. I tillegg er det mulig å søke om å bli en av fem klubber som blir tatt inn i en fadderordning.

På lang sikt er målet at satsingen skal bidra til å endre holdninger og utjevne ulikheter i tilbudet til gutter og jenter. Det handler ikke om å utvikle flere kvinnelige fotballproffer, men å ta jentene på alvor – og og gi dem det tilbudet de ønsker og fortjener.

- Kjempeinspirerende for klubben

Daglig leder Martin Fauskanger i FK Haugesund legger ikke skjul på at bruksområdene for beløpet som Sparebanken Vest donerer til klubben er mange. Og at støtten varmer mtp alt arbeidet som klubben legger ned i å legge forholdene til rett.

- Det er kjempeinspirerende for både oss som klubb og ikke minst for spillerne på damelaget å bli tilgodesett med et slikt beløp. Vi jobber hele tiden med å profesjonalisere hverdagen til damespillerne våre og med dette beløpet er det mye vi kan utrette. Vi er derfor veldig takknemlige for at Sparebanken Vest har hatt oss i tankene når de har valgt å fordele midler fra #JENTERVILMER, sier Fauskanger.

Les mer om #JENTERVILMER

Annonse fra Eliteserien: