Pallesen Knudsen klar for FKH

20-åring forlater Bergen til fordel for Sildabyen.

Fredrik Pallesen Knudsen skrev mandag under for FK Haugesund. 20 åringen spilte foregående sesong for Åsane Fotball i Obosligaen på utlån fra Sportsklubben Brann. Den 194 centimeter store midtstopperen kom til Sportsklubben Brann fra Bergensklubben Djerv i 2012 og fikk sin første offisielle kamp på A-lagsnivå høsten 2014. 

Spilt under Horneland

Totalt står Pallesen Knudsen med 14 offisielle opptredener i serie og cup for SK Brann samt 29 kamper på utlån til Åsane Fotball.

Annonse:
Han har også spilt for det norske G19-landslaget under Eirik Horneland.

- Fredrik er en ung, ambisiøs midtstopper som vi ønsker å utviklere videre i FK Haugesund. Han er en midtstopper med stor rekkevidde og god taktisk forståelse og føyer seg inn i rekken av unge og sultne spillere som vi har hentet til klubben. Fredrik er også en spiller jeg kjenner godt fra min tid som landslagstrener, sier FKH-trener Eirik Horneland.

- Gleder meg veldig til å spille for FKH

Fredrik Pallesen Knudsen beskriver situasjonen med å være ønsket av to Eliteserie-klubber som et luksusproblem.

- Det var en veldig gunstig situasjon for meg å være i, men valget falt til slutt på Haugesund fordi jeg tror utviklingsmulighetene mine der er bedre enn de ville vært i Brann. Jeg gleder meg veldig til å spille for klubben de kommende årene og det var også avgjørende for meg at Eirik Horneland hadde en veldig tydelig plan for hvordan han vil bruke meg, sier Pallesen Knudsen når han motiverer overgangen til FK Haugesund.

Fredrik Pallesen Knudsen har skrevet under en kontrakt som strekker seg frem til sommeren 2020 og vil nå slutte seg til FK Haugesunds treningsleir i spanske Estepona.

Annonse fra Eliteserien: