Blå

Peter Therkildsen til FK Haugesund

Dansk midtbanespiller kommer på lån fra Horsens.

Annonse:

Danske spillere er allerede godt representert i FK Haugesund og nå utvides bataljonen ytterligere med ankomsten til 22 år gamle Peter Therkildsen. Midtbanespilleren signerte tirsdag en lånekontrakt for resten av 2020-sesongen med FK Haugesund og kommer fra den danske Superliga-klubben AC Horsens.

Therkildsen, som måler hele 190 centimeter, er en sentral midtbanespiller som også kan bekle flere posisjoner og er opprinnelig fra Solrød Strand midt mellom København og Køge på Sjælland. Ungdomskarrieren ble tilbragt i Solrød FC og HB Köge før han som 19-åring gikk videre til Næstved BK i februar 2018 og siden til AC Horsens i dansk Superliga i juli i fjor.

PT grå 2
Peter Therkildsen med sin nye hjemmedrakt.

Arbeidsjern

Interessen fra Norge ble Therkildsen kjent med for en liten stund siden.

- Jeg har hatt god kontakt med FK Haugesund over en periode og ble umiddelbart interessert i å komme hit da klubben presenterte sine planer. Dette virker som en veldig spennende klubb. Målet mitt er å få spille så mye som mulig, sier 22-åringen i forbindelse med kontraktsinngåelsen.

Nå venter først koronakarantene på FK Haugesunds nysignering før han etterhvert slutter seg til sine nye lagkamerater på treningsfeltet. Da kommer også et lengre intervju med nyervervelsen.

- Peter er en teknisk god spiller som er kjent for sin store arbeidsmoral, motor og blikk for spillet. Han er en type som alltid gir 100% og slik sett passer godt inn i FKH-filosofien, sier sportslig leder Eirik Opedal.

I avtalen som er inngått med AC Horsens er det også en opsjon på kjøp ved utlånets slutt.

Annonse fra Eliteserien: