Re-starter mot Stord

Emma Schwennicke og damelaget starter andre halvdel av sesongen søndag ettermiddag.

Pausen har vært både kjærkommen og lang, men søndag ettermiddag er FK Haugesunds damelag endelig i gang igjen med seriespillet når de setter kurs for Vikahaugane Kunstgress og bortekamp mot Stord.

2. divisjon: Tabell og terminliste

FK Haugesund tok sommerferie på 6. plass - to poeng bak Loddefjord som holder den femte og siste plassen som innebærer fornyet tilværelse i 2. divisjon også neste sesong.

11 cupfinaler

Trener Thomas Dahle er da også klar på at man går en særdeles viktig høst i møte.

- Det blir veldig spennende. Vi må gå inn i hver kamp som om det er en cupfinale og vi må plukke mer poeng utover høsten enn vi klarte i vårsesongen. Det er et press vi har lagt på oss selv og det synes vi er inspirerende. Nå har vi fått brukt vårsesongen til å etablere oss som lag og bygge relasjoner og vi fortsetter å jobbe med våre spillprinsipper. Spillerne tar mer og mer eierskap og viser stadig større forståelse for hvordan vi ønsker å fremstå og jeg håper det også vil vise igjen utover høstsesongen.

Thea .jpg
Thea Knutsen åpner høstsesongen på Stord.

Andre halvdel av sesongen vil gå uten Natalie Velde. Kantspilleren var sentral gjennom våren, men satte i sommer kurs for universitetsfotball i USA. I tillegg er sommervikariatet til Anna Østrem også avsluttet.

- Natalie var veldig viktig for oss og gjorde en kjempejobb i vårsesongen, men med hennes avgang er det nye spillere som vil få muligheten i tillegg til at vi har gjort noen justeringer på laget med tanke på å erstatte henne på en god måte.

Favoritter mot Stord

Stord ligger sist på tabellen i 2. divisjon med kun et poeng på sine 11 første kamper, men selv om FK Haugesund reiser til Sunnhordland som relativt store favoritter er Dahle klar på at ingen tar lett på oppgaven som venter.

- Sett til vårsesongen skal det være tre poeng mot Stord, men alle kamper skal spilles først og vi reiser fullt skjerpet og fokusert til den kampen. Stord har hatt en tøff start på sesongen og mistet noen spillere - deriblant Tiril til oss - men de er dyktige der oppe på å hele tiden utvikle nye spillere så det blir på ingen måte noen walk over, avslutter Dahle før høstsesongen første bortekamp.

Oppgjøret mellom Stord Fotball og FK Haugesund spilles på Vikahaugane Kunstgress og har avspark klokken 17.00

Annonse fra Eliteserien: