Rogalandsderby i Stavanger

Sandra Østenstad og FK Haugesund møter Viking på bortebane. Foto: Andreas Kristoffer Berge, Kvinneidrett/Sportskollektivet.no

Annonse:

Tre runder gjenstår før damenes 1. divisjon tar sommerpause, og første kamp som venter FK Haugesund er intet mindre enn rogalandsderby på SR-Bank Arena i Stavanger.

FK Haugesund - Fortuna Aalesund: billetter til siste hjemmekamp før sommerpausen

Lagene har møttes en gang tidligere i sesongen - da vant FK Haugesund 1-0 hjemme på Hagesund Sparebank Arena - etter scoring av Solfrid Hetleflåt Bråthen, men på tabellen er det hjemmelaget som ligger best an før lørdagens kamp. Viking står med 14 poeng etter ti spilte kamper - seks mer enn FK Haugesund.

Publikumsrekord i vente

Oppgjøret på SR-Bank Arena har avspark klokken 15.00 lørdag ettermiddag og i Stavanger har man allerede passert 3000 billetter til kampen. Nå er målet frem til kampstart å sette ny divisjonsrekord for sesongen - en rekord som innehas av Fortuna Aalesund med 3644 tilskuere på Color Line Stadion da laget nylig møtte Bodø/Glimt.

Det er med andre ord ventet en perfekt ramme til lørdagens kamp.

Svandal.png
FK Haugesund har forberedt seg i Haugesund Idrettspark denne uken.

Vertene fra Stavanger har så langt denne sesongen vært bedre på bortebane enn hjemme på SR-Bank Arena. Kun én seier er innkassert foran eget hjemmepublikum i 2024. FK Haugesund venter på sin side på sesongens første borteseier.

Skader og suspensjoner

FK Haugesund må også til dette oppgjøret klare seg uten Kaja Olsen og Selma Nesheim som først ventes tilbake i løpet av høsten. I tillegg har Rikke Rossebø Kalstad valgt å gi seg som følge av en lengre skadeperiode. Thomas Dahle og hans trenerteam har med andre ord en liten, men god tropp å plukke spillere fra for øyeblikket.

Lørdagens kamp på SR-Bank Arena har avspark klokken 15.00 og du kan se oppgjøret på TV2 Play.

Annonse fra Eliteserien: