- Rosenborg klinger godt også i Danmark

Anders Bærtelsen møter gamle kjente når FK Haugesund tar i mot Rosenborg på søndag.

Annonse:

Haugesund Sparebank Arena var åsted for det faste hjemmekampritualet med partnerfrokost fredag morgen. Søndagens kamp mot Rosenborg sto på agendaen, Biografen Café sørget for serveringen og trioen Kamil Rylka, Bruno Leite og Anders Bærtelsen sto på gjestelisten.

FK Haugesund - Rosenborg: kjøp billetter til søndagens storkamp

Til nærmere 100 fremmøtte samarbeidspartnere kunne den danske midtstopperen fortelle at Rosenborg, på tross av de siste sesongenes beskjedne plasseringer i Eliteserien, fortsatt er et stort navn ute i fotball-verden. Også hjemme i Danmark.

- Ja. Rosenborg klinger meget godt også i Danmark. Det er et av lagene stort sett alle dansker kjenner til, kunne Bærtelsen bekrefte til alle de fremmøtte i Norengros-losjen.

Søndag venter kveldskamp, flomlys og det som utvilsomt er en av sesongens aller største kamper på Haugesund Sparebank Arena.

Godt tak på Rosenborg

Anders Bærtelsen kom til FK Haugesund i fjor sommer og har sålangt rukket å møte trønderne ved to anledninger. Først 0-0 hjemme på Haugesund Sparebank Arena i fjor høst og siden til en ellevill 3-3-kamp på Lerkendal i vår. Nå venter nok en kamp av stor betydning for begge lag og på motsatt banehalvdel på søndag står flere spillere "Bærtel" kjenner godt til fra tidligere.

- Jeg synes vi har spilt to gode kamper mot Rosenborg etter at jeg kom hit og det satser jeg på at fortsetter på søndag. Jeg har spilt mye sammen med Casper Tengstedt og Victor Jensen på det danske landslaget. Det er fine spillere, men vi får håpe at vi klarer å demme opp for de på søndag, men de er kun to blant mange på dette Rosenborg-laget, så vi kan ikke ha fokus på bare utvalgte navn, men på alle deres spillere.

AB.jpg
Anders Bærtelsen har etablert seg i FK Haugesunds midtforsvar. Foto: Jan Kåre Ness/NTB.

Og selvtilliten før søndagens kamp er det ingen ting i veien med.

- Vi tror på oss selv og er inne i en god periode. Det skal vi sørge for at fortsetter også på søndag.

Den ballsikre midtstopperen har et stort register som spiller, men på særlig et felt ønsker han å bli bedre. Det å bidra med mål på offensiv dødball for et FK Haugesund som fortsatt har mye uforløst på området.

- Ja. Selv om det ikke er min hovedoppgave er det klart at jeg ønsker å bli mer målfarlig på dødball også. 

- Jeg har det riktig fint i Haugesund

Som en av fem dansker i FK Haugesund har Bærtelsen glidd fint inn i både klubben og den nye hverdagen i Norge. Og 22-åringen som kom fra Vendsyssel har ingen ting i mot at den danske kolonien har vokst seg stor på Haugesund Sparebank Arena.

- Det er bare fint at vi er så mange dansker, men vi er sammen med alle de øvrige spillerne også så jeg føler ikke at vi er en egen gjeng innad i laget. Det har muligens gjort ting litt lettere for oss at det er såpass mange landsmenn her, men jeg sikker på at det ville gått like bra om det ikke var så mange dansker her også.

Som dansk mester i badminton og en sentral rolle på aldersbestemte danske landslag har Bærtelsen dokumentert at han er et universaltalent når det kommer til idrett. Så også i golf. En av fritidssyslene utenom fotballen.

- Jeg har det riktig fint i Haugesund. Jeg fikk spille allerede fra starten av og det var derfor jeg kom hit i fjor. Utenfor fotballen er jeg mye sammen med de øvrige spillerne, blant annet forsøkte Magnus og jeg oss på å fiske her forleden, ellers spiller jeg en del golf sammen med Pete, Kevin og Mads. Jeg burde ikke fremheve meg selv, men jeg tror nok at jeg er den beste golfspilleren av oss. I tillegg ser jeg på mye fotball på fritiden, avsluttet Bærtelsen fra podiet i Norengros-losjen fredag morgen.

FK Haugesund - Rosenborg har avspark klokken 20.00 søndag kveld.

Annonse fra Eliteserien: