Seier på Hamar!

G14-spillerne trosset en stresset oppladning og vant komfortabelt mot Hamarkameratene.

Lørdag formiddag møttes FK Haugesund og Hamarkameratene på Briskeby i den nasjonale G14-serien.

Oppladningen til kampen ble litt annerledes enn spillere og støtteapparat hadde forberedt seg på da flyet man skulle ta over fjellet fikk en måke i motoren og måtte til inspeksjon før det ble klarert for avreise. Det betød nesten fire timer forsinket avgang og at avspark på Hamar ble utsatt fra 12.00 til 14.15.

Oppladningen så ikke ut til å ha påvirket FKH-gutta. Allerede etter tre minutter kom man til første første sjanse etter flott kombinasjonsspill på venstre siden og de 10 første minuttene var enveiskjøring med cirka 80-20 i banespill favør FKH. Ham-Kam var ikke ufarlige når de først kom, men keeper Einar Fauskanger avverget med en god beinparade en mot en etter ca. 10 min.

Etter 14 minutters spill i første omgang fikk FKH corner. Den ble perfekt ekspedert av William Valenza som fant hodet til Fabian Jacobsen. Ballen gikk via stolpe og inn - velfortjent 0-1. Kun to minutter senere var det Thomas Amdal sin tur. Om det var innlegg eller skudd forblir usagt, men ballen dalte inn bak keeper via stolpen fra 24 meters hold. Vakkert. 0-2.

Tiki-taka-takter

Omgangens høydepunkt kom etter 32 minutters spill. Haugesund dro fram tiki-taka-fotball fra en annen verden. Et angrep bestående av 10-12 trekk på et og to touch ble til slutt avsluttet rett på keeper. Alle de fremmøtte på Briskeby applauderte angrepet - Ham-Kam-benken inkludert.

To minutter før pause ble Trygve Jonassen dradd ned innenfor 16-meteren. Straffen ekspederte han trygt i mål selv. 0-3 til pause i en omgang hvor de hvitkledde var suverent best.

De første tre-fire minuttene av andre omgang var Ham-Kam det beste laget med to avslutninger på mål. Men det var stort sett det. Grønnkledde Ham-Kam lå ofte med 11 mann bak ballen i hele 2. omgang. FKH beholdt presset i 2. omgang og etter 40 minutter satte Christopher Lee Fjæra ballen i åpent mål, etter at keeper gav retur på Trygve Jonassens skudd. Ham-Kam prøvde seg mot slutten av kampen, men Einar Fauskanger hadde bestemt seg for smultring. Han måtte ut i full strekk på et skudd fra 18 meter i retning krysset og slo ballen til corner. Like etter blåste dommeren av kampen. Sluttresultat 0-4.

G14 feirer seieren på Briskeby Stadion.

Trenerens kommentar

G14-trener Espen Elvemo var fornøyd med kampen.

- Jeg er veldig fornøyd med flere fine angrep i første omgang. Det var også fint for oss å få angripe så mye mot etablert forsvar i 2. omgang. Vi var tidvis gode i presset og tok duellene 100%. Det var klasse. Elvemo trekker frem Jacob Valland, Christopher Lee Fjæra, Thomas Netland Amdal og Einar Fauskanger med ekstra gode prestasjoner.

Seieren førte FK Haugesund opp på 6. plass i den nasjonale G14-serien, hvor totalt 15 lag er med.