- Seieren har gitt oss energi

Overskudd og entusiasme i spillergruppa før tirsdagens Rogalandsderby.

Den 22. Eliteserierunden ble spilt i helgen, med unntak av en kamp - Rogalandsderbyet på SR-Bank Arena i Stavanger mellom Viking og FK Haugesund som først spilles tirsdag. Kampen ble som kjent flyttet etter at en Viking-spiller testet positivt for koronaviruset - noe som sendte hele spillergruppa til Viking i karantene. 

Oppladningen til kampen har derfor vært spesiell - selv i en allerede ekstraordinær sesong - men Jostein Grindhaug er fornøyd med forberedelsene og kvaliteten på treningene den siste uken. 

- Jeg synes vi har fått jobbet godt gjennom treningsuka etter seieren mot Sarpsborg 08 og kvaliteten på øktene har vært bra. Du ser at det er lettere humør og lavere skuldre etter en god prestasjon sist - og det synes jeg vi har flytt godt på inn mot denne kampen. 

Vanskelig å spå kampbildet

Før landslagsoppholdet var Viking et av formlagene i Eliteserien med fem seire og en uavgjort på de seks siste kampene før landslagspausen ble forlenget med koronakarantene. Nå er det derimot tre uker siden siddisene sist spilte kamp og akkurat det gjør det ekstra vanskelig å forutse hvordan hjemmelaget vil fremstå i tirsdagens kamp. 

- Ja, det er det store spørsmålet. Vi vet at de var formlag nummer en før landslagsoppholdet med fem seire og en uavgjort, men det er veldig vanskelig å si hvordan landslagspausen, karantenen og treningsavbrekket har påvirket laget. Vårt fokus har uansett vært på oss selv og hvordan vi selv ønsker å fremstå mot et lag som er gode offensivt, som scorer mye mål og er godt strukturerte defensivt. Det forutsetter at vi kommer oss opp på vårt beste nivå for å kunne få med oss noe fra Stavanger.

Seier mot 08
Seieren mot Sarpsborg 08 har gitt ekstra energi. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Tabellen lever

Åtte serierunder gjenstår av sesongen og tabellen lever i aller høyeste grad fra runde til runde. Jostein Grindhaug tenker derimot mindre på tabellposisjon, men mer på hva som må til for å være konkurransedyktige i hver enkelt kamp.

- Det er så mye frem og tilbake med resultater og tabellposisjoner at vi ikke bruker veldig mye energi på det. Vi tar kamp for kamp og forbereder oss best mulig mot hvert eneste oppgjør uansett hvor vi ligger på tabellen. Det gjør vi også nå, avslutter Jostein Grindhaug.

Tirsdagens kamp på SR-Bank Arena har avspark klokken 19.00. 

Annonse fra Eliteserien: