Serieåpner hjemme mot Sandefjord

Se terminlista for 2022.

Kryss av søndag 3. april. Da sparker nemlig FK Haugesund i gang Eliteseriesesongen med hjemmekamp på Haugesund Sparebank Arena mot Sandefjord. Det ble klart da Norsk Toppfotball fredag formiddag presenterte terminlista for Eliteserie-sesongen 2022. 

Sesongkort 2022: Skaff deg sesongkort til FK Haugesunds hjemmekamper

14 av 30 serierunder har fått tildelt endelig kamptidspunkt og -dato i oppsettet som ble presentert fredag.

Nytt av året er at det ikke blir noen sommerpause, men serierunder hver eneste helg gjennom juni og juli.

Sommerkamper mot Viking

Første bortekamp finner sted på Intility Arena i Oslo - borte mot Vålerenga - før sesongens andre hjemmekamp og Strømsgodset venter mandag 18. april.

16. mai tilbringes i Skien der FK Haugesund møter Odd på "fotballens nasjonaldag", mens tidenes første Eliteseriekamp mot Jerv går av stabelen i Grimstad 2. juli

Begge Rogalandsderbyene avvikles i løpet av sommeren, med hjemmekamp mot Viking lørdag 25. juni og returoppgjør i Stavanger siste helgen i juli.

Sesongen avsluttes siden med bortekamp mot samme lag som venter i serieåpningen; Sandefjord søndag 13. november.

To kamper lørdag - seks søndag

Oppsettet for Eliteserien i 2022 tar utgangspunkt i at det spilles to kamper lørdag, henholdsvis klokken 16.00 og 18.00, og siden seks kamper på søndag, hvorav fem oppgjør har avspark klokken 18.00 og det siste oppgjøret har 20.00 som kamptidspunkt.

Fra og med runde 24 (1. oktober) vil søndagskampene flyttes en time frem slik at hovedrunden har avspark kl. 17.00 og kveldskampen kl. 19.00.

Sportslig leder i FK Haugesund, Eirik Opedal, har et avslappet forhold til hvem og når FK Haugesund skal møte de ulike lagene.

- I FK Haugesund handler det alltid om å mobilisere inn mot hver enkelt kamp uavhengig av hvem vi møter, så i det store og hele spiller det mindre rolle når de ulike lagene står for tur. Det viktigste for oss har vært å få en OK balanse i oppsettet, med kamper mot de antatte topplagene jevn fordelt utover sesongen, og slik sett er dette et kampoppsett som bør passe oss bra. Ellers synes vi det alltid er kjekt å sesongåpne på hjemmebane, sier Opedal.

Se hele terminlista for Eliteseriesesongen 2022 her (ekstern link).

Annonse fra Eliteserien: